3.3.15

Lihotuskuurilla


Hallinnan tunne. Se on juttu mitä ihminen ei halua menettää. Hädän hetkellä tai uusien tilanteiden yllättäessä jokaisella on jokin mistä pitää lujasti kiinni - asia, tapa tai käytösmalli. Niin mullakin. Joku purkaa stressiä liikuntaan, toinen tupakkaan tai koukkaa pullon käteen. Joku turvaa Jumalaan, rukoilee, joku taas vain toivoo parasta.

Kun isäni teinivuosinani joutui sairaalaan, aloin laihtua. Kun poika syntyi, hävisivät ne muutamat jäljellä olevat raskauskilot alta aika yksikön ja kohta paino olikin enää 45 kiloa. Syytin sairaalaruuan pahuutta, kotiin päästyä kiirettä. Kun mies oli viikot Helsingissä töissä ja ikävä painoi, muuttui olomuoto entistä pienempään suuntaan. Kun jokin menee vikaan, stressaa tai surettaa keskityn osittain tiedostamattani siihen viimeiseen asiaan, jota pystyn kontrolloimaan eli ruokaan ja syömiseen tai lähinnä sen vähyyteen. Matka tästä normaaliin syömiseen on ollut useita kertoja pitkä.

Viimeisten kuukausien aikana olen lihonut joitakin kiloja. Se on hyvä merkki - kaikki on siis mallillaan. Fiilis on vähän pehmeä ja mies (hyväntahtoisesti) vitsailee, että on takapuoli kasvanut (thanks vaan!). Muutama kilo on vieläkin tervetullut. Kai. Pitkästä aikaa en seuraa aktiivisesti painoani, ravaa joka aamu vaa'alla, katsele peilistä reisiä tai vatsaa miettien, että onpa tullut herkuteltua liikaa. Okei, sokeria voisi kyllä vähentää ihan terveyssyistä...

Tänään on tullut syötyä kaverin tekemiä super hyviä pullia varmaankin kymmenen. Meikäläisen panos yhteiseen leipomiseen oli lähinnä poikien kanssa leikkiminen ja parin pullan pyörittäminen. Ja tietysti se syöminen. Lisäksi tämän päivän menuun kuului kanakeitto.

Yli- tai alipaino ei ole pidemmän päälle terveellistä, mutta tekeekö tietty luku vaa'alla kenestäkään sen onnellisempaa?

2 kommenttia:

  1. Tulikohan mun kommentti -.- puhelin sekoilee.. Aina.. Niin, että sitä olin sanomassa, että tänne myös täyshoitolaan sieltä ;) syödään terveellisesti, ravitsevasti ja hyvin. Pyöräytetään vaikka mutakakku jälkkäriks ;) <3 ikävä sua! Tai no teitä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs kyllä tulla! Jamin kanssa matkustus jännittää, mutta onnistuisi varmasti. :D

      Poista