26.3.15

Saatte kasvaa


Nyt on rairuohot viimein kasvamassa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Samalla multapussin aukaisulla pääsivät myös timjamin, basilikan ja tillin siemenet itämään. Toivottavasti kesemmällä saadaan nauttia omista yrteistä.

Mun harteille on noussut leima kukkien tappajana. Aina ei muista kastella, vaihtaa vettä tai tarjota kasveille tarpeeksi valoa. Mies jaksaa aina huudella suurista ruusuista, jotka tämä suhteen alkuaikoina toi kuolemaan hyllyn päälle. Ajan kuluessa viherpeukalon taidot on kuitenkin kehittyneet - ainakin joltain osin. Ruokapöytää koristanut valkoinen kukka-asia, jonka nimeäkään en tähän hätää saa päähäni on tällä hetkellä aika lailla delannut ja vaaditaan kai ihme, että tämä palaisi loistoonsa. Onneksi uusia saa kaupasta... Vai pitäisiköhän vaan tuntea kasvi parkoja kohtaan sen verran sympatiaa, että jättää ne suosiolla muiden hoitaviin käsiin.

Pääsiäinen lähestyy ja huomenna olisi tarkoitus ulkoilla hakemaan muutama pajunoksa maljakkoon ja mahdollisesti päästää pieni sisäinen askartelijani valloilleen ja koristella niitä jollain tavalla. Onneksi ei olla Lappeenrannassa, sillä en muista yhtäkään vuotta kun meiltä ei olisi pajuja löytynyt, eikä tämäkään toivottavasti tee poikkeusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti