20.4.15

Tässä elämä on


Tiedättekö sen DNA:n mainoksen, jossa käydään läpi koko ihmisikä ja todetaan, että elämä on niiden hetkien välissä. Ai vitsit mä tykkään siitä! Olen juuri tyyppi, joka kaipaa suuria asioita jatkuvalla syötöllä, eikä meinaa osata nauttia niistä pikkujutuista, vaikka kuinka yrittää toitottaa itselleen hyvän salaatin, rauhallisen aamun tai pojan pienten hassujen tekojen tärkeyttä. Sen sijaan haaveilen elämää mullistavista jutuista, kuten muutoista, maisemanvaihdoksesta, suuremmasta perheestä, uudesta opiskelupaikasta, häistä... Lista on loputon.

PMMP:n biisin nimi Tässä elämä on on aika osuva. Tässä näin, näissä pienissä hetkissä. Myöskin tällä minuutilla, kun uni jo painaa, mutta silti toivon, että saan ajatukseni ylös tietokoneen ääressä. Ihminen, minä ainakin, odottaa aina tulevaa oli kyseessä sitten loma, viikonloppu, juhlameininki, veronpalautukset tai mikä tahansa. Meneillään olevassa hetkessä ei vaan meinaa ajatustasolla pysyä. Ei ainakaan niin, että osaisi arvostaa juuri sitä pientä asiaa, kuten pehmeää peittoa jalkojen päällä tai ihanaa rauhaa, kun lapsi nukkuu ja mieskin on töiden takia muualla.

Olen muutenkin pessimistinen realisti. Tekee pahaa ajatella, kuinka paljon jo kuluneesta elämästä on mennyt harmaudessa ihan vaan sen oman asenteen takia. Kuinkahan paljon olen tänäänkin valittanut äitikaverille esimerkiksi pojan käytöksestä tai avautunut siitä mikä viikonlopun aikana menikään pieleen? Onko meillä suomalaisilla jotenkin esimerkiksi eteläistä Eurooppaa enemmän taipumusta tälläiseen ajatusten kulkuun?

Pointtini on kliseinen: Keskity hyvään, ignooraa huonot. Se on yllättävän vaikeaa, mutta harjoitus tekee mestarin. Elämää tosiaan on niiden kaikkien suurien muutosten välissä ja niitä vaan pitäisi osata arvostaa enemmän.

Ekan kuvan fiiliksissä asiasta kukkaruukkuun. Voisin paljastaa tulevista postausaiheista sen verran, että luvassa on tekstiä kotimaanmatkailusta kahdestaan taaperon kanssa. Pysykää kanavalla.

2 kommenttia:

 1. Haastoin sut blogissani The Liebster Award -haasteeseen, jos kiinnostaa lähteä mukaan :)
  http://arjenihanuuksia2.blogspot.fi/2015/04/the-liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mua oottaakin 33 kysymystä tällä hetkellä, mutta lupaan vastata :)

   Poista