23.4.15

Tule Suomen Turkuun


Kun muut lähtee lomailemaan johonkin lämpimään, me lähettiin Turkuun. Maisemanvaihdoksen kohteen ratkaisi se, että kyseisessä kaupungissa asustaa peräti kolme kaveria - kaksi erittäin pitkäaikaista ja yksi muutaman vuoden takaa. Koko reissuidea pompahti mieleen vasta viime viikonloppuna, kun epätoivoisesti koitin keksiä puuhaa mulle ja pikkujätkälle viikolle isomman jätkän urakoidessa töidensä parissa Helsingissä.

Ei siinä sitten muuta kuin Omenahotelli tilaukseen pariksi yöksi ja junaliput hankintaan. Alusta asti oli selvää, että majoitutaan hotelliin, sillä turkulaisilla oli omat kuvionsa ja pienehköt kämpät. Koko matka oli tarkoitus ottaa lomailun kannalta, joten oma lepopaikka oli ehdoton taaperonkin rutiinien kannalta. Me ei olla oltu pojan kanssa öitä pois kotoa kuin Iissä viime kesänä sekä kerran tai pari vanhemmillani. Taisi olla kaikille yllätys, että päätin lähteä noinkin etäälle ihan vaan kahdestaan pojan kanssa, koska olen ollut reissaamisen suhteen totaalinen nössö. Stressaan myös yleensä ihan kaikesta, joten voisi kuvitella, että matkanteko olisi ehdoton no no - mutta ei. Mulla oli todella hauskaa ja kaikki sujui hienosti. Tarkempaa postausta taaperon kanssa junailusta ja hotellissa yöpymisestä tulossa myöhemmin.

Meikäläinen tykästyi Turkuun todella. Ei haittaisi yhtään jos pääsykoekutsu tipahtaisi postiluukusta, sillä olisin itse ihan valmis muuttamaan tuonne. Kaupunki oli mukavan selkeä ja keväisinä päivinä (tuulta lukuun ottamatta) ihana mesta kierrellä. Ihan eri tavalla sitä jaksoi aamulla nousta ja lähteä ulos hotellihuoneesta jo ennen kasia kuin kotona tutuissa maisemissa. Mulla ei ollut mitään varsinaista to do -listaa päivien varalle, mutta esimerkiksi Turun linnalle eksyttiin pikkumiehen kanssa puoliksi vahingossa aamukävelyllä. Yhden kaverin kanssa poikettiin Valokuvakeskus Perissä sekä Aboe Venus & Ars Novan aulassa ja putiikissa sekä galleria Titanikissa katsomassa teoksia, jotka tulivat mun uniin asti. Hrr. Toisen kaverin kanssa kipaistiin parin kilsan päähän keskustasta kirppiksille (Kirppis-Center ja lastenkirppis Pikkusiili), josta ekasta yllätys yllätys löytyi jotakin meikäläiselle. Lastenkirppikselläkin oli kaikenlaista aina Mini Rodinista lähtien, muttei mitään meidän jätkälle.

Päiviin mahtui paljon kävelyä, juttelua, kuulumisten vaihtoa, Cafe Brahen jättipullia (suosittelen, herkkulakko kesti taas vaan muutaman päivän), harvinaisen ihanasti käyttäytyvän pojun seuraa, hotellihuonehengailua ja joidenkin kauppojen kiertelyä, josta yhdestä on tulossa tarkemmin myöhemmin. Teille lukijoillekin on jotain kivaa tiedossa sen myötä, joten kannattaa seurailla.

Nyt kun on junailun ja hotellien makuun päästy, niin lauantaina olisikin seuraava tapahtuma luvassa, kun suuntana on Helsinki ja Blogger's Inspiration Day sekä Blog Awards. Ja huomenna meikäläinen pääsee vihdoin kampaajalle (ja nähdään isiä ekaa kertaa sitten sunnuntain). Kaikkea kivaa on siis tiedossa.

6 kommenttia:

 1. Oi, kauniita kuvia! Ihana väriläiskä tuo föri ja narsissit!

  Löysin blogisi etsiessäni uusia blogituttavuuksia haasteen merkeissä. Sinulle onkin haaste Tipulassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mut onkin haastettu tuohon jo useampaan otteeseen, joten on runsaasti kysymyksiä odottamassa vastauksia, mutta lupaan toteuttaa tämän :)

   Poista
 2. Mahtavaa! Turku on jäänyt meillä täysin hunningolle, mutta silti kummallinen veto siihen kaupunkiin on! Itsekin löysin blogisi sattumalta Blogipolusta.

  VastaaPoista