28.5.15

Ei ihan Korkeasaari

idkuva

Tämän kesän ensimmäinen lomareissuihin lukeutuva juttu takana. Ajeltiin parikymmentä kilsaa Orimattilan Kotieläinpuistoon. Alla oli päälle kymmenen vuotta omaa uudempi laina-auto tämän ollessa huollossa, joten matka olisi menopelin osalta saanut olla pidempikin... Olin kuitenkin päättänyt kohteen jo aiemmin, sillä omasta lapsuudesta peräisin olevat muistot kyseisestä paikasta olivat ainoastaan hyviä.

Tuntui, ettei kotieläinpuisto ollut muuttunut mihinkään 15 vuoden aikana! Vastassa oli samoja leikkipuistohärveleitä kuin omassa lapsuudessa ja samainen, joskin huonokuntoisempi karuselli pyöritti tällä kertaa pikku-Hannan sijasta poikaa. Okei, toki jotain oli uusittu, mutta kokonaisuudessaan tuntui, että kaikki on kuten ennenkin.

En luota satavarmasti omiin muistoihini, mutta odotin, että eläimiä olisi ollut enemmänkin. Toisaalta jälkeenpäin ajateltuna kattaus oli monipuolinen kiitos ponien, hevosien, porsaiden, kissanpentujen, kanien, koirien, lintujen, laamojen ja niin edelleen. Paikan koko oli myös meidän junnulle passeli, sillä jätkä jaksoi kävellä koko sen puolitoista tuntia mitä paikassa vietettiin muutamaa sylihetkeä lukuun ottamatta. Eläimet tuntuivat paikasta toiseen juoksemisen ohella kiinnostavan - hevoset ja ponit vähän enemmän ja esimerkiksi linnut vähän vähemmän.

Kieltämättä eläinten tuijottelu oli näin aikuisemmallekin mieluista puuhaa. Kissanpennut saivat mut lässyttämään kunnolla ja porukka saattoi bongata sekopäisen blondin, joka sai syvällisen keskustelun aikaan islanninhevosen kanssa. En ole koskaan ollut mikään heppatyttö, mutta tuo kuvissa esiintyvä musta tyyppi sulatti mun sydämen, samoin minipossu Tuksu. Haha.

Sanoisin, että pienille lapsille, jotka eivät pääse esimerkiksi kotona tai lähipiirissä näkemään eläimiä on kotieläinpuisto oiva paikka viettää aikaa ihmetellen ja oleillen esimerkiksi leikkimökissä, polkuautoradalla tai puistohärveleissä ja varmasti isompien aika kuluu ihan mukavasti, vaikkei kyseessä olekaan mikään Korkeasaari villipetoineen ja eksoottisine lajeineen.

2 kommenttia:

  1. Äää ihana :D mäkin olen ajatellut, että tänä kesänä ois virkistävää käydä jossain kotieläinpuistossa katsomassa lehmiä sun muita, eikä aina siellä Korkeasaaressa :-)

    VastaaPoista