14.5.15

Meidän lautasilla osa 1

idkuva

Ruoka. Sitä ilman on hankala pärjätä. Kaveri heitti taannoin kysymyksen, olenko kirjoittanut blogiin meidän ruokailutottumuksista ja meikäläinen myönsi asian käyneen mielessä, mutten koskaan ollut saanut aikaiseksi toteuttaa ideaa. Nyt ajattelin kuitenkin aloittaa postausten sarjan, jossa kaikessa yksinkertaisuudessaan esittelen safkoja, joita meidän lautasilla nähdään.

Olen aiemmin todennut, että meillä kokataan melkeinpä päivittäin ja vähintään yhtä ruokaa, joskus useampaakin. Olen todella huono tekemään suurempia satseja ja vielä heikompi syömään samaa ruokaa montaa päivää, vaikka jätkät voisivat vedellä makaronilaatikkoa vaikka viikon. Musta ei ole kehittynyt mitään gurmeekokkia, mutta nälässäkään meillä ei tarvitse olla. Kieltämättä välillä hajottaa, kun mies lähtee lotraamaan lisää suolaa ruokaansa, mutta itse olen tyytyväinen kehitykseen, joka meikäläisen kokkaustaidoissa on tapahtunut muutamien vuosien aikana. Tie on vain ylöspäin.

Mutta itse asiaan, eli tämän ykkösosan ruokiin. Eilen syötiin kasvispihvejä, jotka syntyivät pääsääntöisesti tämän ohjeen mukaan. Mittailu jäi kuitenkin vähäiseksi ja mukaan eksyi myös yksi iso peruna sekä tuoretta, itse kasvatettua basilikaa. Viime kerralla pikkujätkä ei suostunut syömään pihvejä suullistakaan, mutta tällä kerralla upposi hienosti. Jes. Pihvien kanssa lautasella nähtiin lohkoperunoita sekä kermaviili-tacokastiketta. Ruokaa mun makuun, mä en liiemmin possupihveistä välitä.

Tänään vuorossa oli uunissa paistetut bataattilohkot sekä kanaa kerma-chilikastikkeessa. Bataattiin tutustuttiin kunnolla vasta pojan vauva-aikana sosekokeilujen merkeissä ja siitä onkin tullut yleinen perunan korvaaja tai lisä. Mies kuvaili tämän päivän annosta hyvin oranssiksi, mikä tässä tapauksessa taisi olla ihan neutraali kommentti, sillä suolapurkkikin pysyi hyllyssä.

Sellaista. Vastaavia ruokapäivityksiä olisi tarkoitus tehdä jatkossakin. Kiinnostaako? 

5 kommenttia:

 1. Mun on ainakin niin hankala keksiä hyviä, vaihtelevaa, terveellisiä ja suht. edullisia arkiruokia että mää postaukset kiinnostaa ehdottomasti :) Hyvän näköistä, menee kokeiluun!

  Jenni / Hey Brother!
  Http://kaksinkappalein.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Ruoka kiinnostaa aina! Näitä lisää :)

  http://yhtakuinkolme.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kiinnostaa aina! :) meillä kans bataatti tullu ruokiin mukaan lasten myötä, on hyvää!

  VastaaPoista
 4. Voi miten näyttää hyvälle! :)
  Musta tuntuu, että meillä on vaan aina sitä samaa ruokaa. Vaihtelevuutta ei siis kovin usein ole, vaikka rakastankin ruoan laittoa. Nämä ideat poimin kyllä talteen ja näitä kokeillaan meilläkin. Ja bataatti on just hyvää!

  VastaaPoista