12.5.15

The Liebster Award -haaste (Vihdoinkin!)


Olen väsännyt tälläisen vastaavanlaisen haasteen joskus muinoinkin, mutta Kochanie-blogin Nellin, Tipulassa-blogin Emonen sekä Arjen ihanuuksia -blogin Mari tykittivät mua omilla kysymyksillään, joihin haluan tietysti vastata, vaikka kauan kestikin. Meikäläinen oikaisee sen verran, että vastaa jokaiseen kysymykseen, muttei keksi uusia. Antakaa anteeksi. Aikaa on kulunut kuitenkin sen verran, että tämä haaste lienee saavuttanut 90 prosenttia bloggaajista. Tässä tulisi kuitenkin kysymykset runoiluineen:

1. Mikä on kivointa / vaikeinta bloggaamisessa?
Kivointa on ehdottomasti se, että on joku paikka mihin iskeä valokuvia, kun niitä tulee otettua koko ajan. Blogin pitäminen on lisäksi mulle todella tärkeä harrastus kotiäitiyden keskellä, mun oma juttu. Vaikeinta on rajaaminen, mitä blogiin laittaa ja mitä kaikkea haluaa kertoa. Viime aikoina sensuuri on (laiskuuden ohella) iskenyt ehkä turhankin rankasti.

2. Minkälaisia blogeja luet itse mieluiten?
Sellaisia missä on hyvät kuvat ja kiinnostava tyyppi ruudun takana. Aika lailla höttöisiä, en niinkään super vakavia. Monesti nykyään vaan selailen ID:n kautta mitä vastaan tulee tai klikkaan Facebookista auki kiinnostavia otsikoita. Kavereiden blogit tulee selailtua läpi säännöllisesti. Voisinkin väsätä jonkun listan tämän hetken suosikeista erikseen.

3. Jos pääsisit matkalle juuri nyt, niin minne ja minkälaiselle lomalle lähtisit?
Koko perheen voimin johonkin Suomessa tai kaupunkilomalle Eurooppaan. Toisaalta mulla ei ole mitään hinkua lentokoneeseen, joten eka kuulostaisi hyvälle.

4. Oletko enemmän kissa- vai koiraihminen?
Kissa ehdottomasti. Mulla on ollut ennen kaksi kissaa, joista jouduin elämänmuutoksen myötä luopumaan.

5. Minkä kirjan luit viimeksi?
Apua, lukutoukka on jäänyt kengänpohjan alle - mä en ole lukenut mitään muuta kuin lehtiä aikoihin! Oisko ollut Taivaslaulu? Kirjoihinkin liittyvä postaus voisi olla ihan kelpo. Joululahjakirjakin on edelleen avaamatta.

6. Mikä on lempipaikkasi kotikaupungissasi?
Lahden satama kesällä! Ei lisättävää.

7. Mitä odotat eniten tulevassa kesässä?
Itse kesää - lämpöä ja aurinkoa. Toisaalta myös kaikkia pieniä retkiä, joita voidaan perheenä tehdä. Uskon, että Korkeasaari ja Särkänniemi ovat ainakin listalla. Kesällä selviää myös opiskelukuviot ja sitä myötä tulevaisuus jossain määrin. Jaiks.

8. Missä olit viisi vuotta sitten?
Luultavasti lapsuudenkodissani Kouvolassa tekemässä koulujuttuja tai valmistautumassa yöpuulle.

9. Minkä uuden harrastuksen haluaisit aloittaa?
Jotain tanssiin tai lauluun liittyvää! Kuinka keski-ikäistä on sanoa, että haluaisin esimerkiksi kuoroon muutaman vuoden tauon jälkeen.

10. Mitä uutta hankit viimeksi kotiisi?
Mintunvihreitä juttuja pojan huoneeseen sekä mustavalkoiset palikat. Samalla reissulla tuli ostettua myös parvekkeelle sangot laventeleille.

11. Mistä keksit blogisi nimen?
Vääntelin sanaa kuva, josta mieleen tuli yht äkkiä kerro kerro kuvastin -rimpsu ja siitä sitten nappasin pelkän kuvastimen. Ajatusten virtaa, etten sanoisi.

1. Millainen on kaunis kattaus?
Sellainen, joka on tehty puhtaan pöytäliinan päälle. Haha. Meillä jää monesti pöytä pyyhkimättä... Sanoisin että selkeä, joka pitää sisällään kaiken tarpeellisen, mutta jättää pöytään tilaa. Lapsiystävällisyys plussaa.

2. Mikä on paras aamuissa?
Se, että on valoisaa kun herää. Auringonpaiste ikkunaverhojen lomasta. Kahvikuppi on myös ehdoton, jotta päivä lähtee käyntiin.

3. Mistä vaatteesta et luovu?
Hmm, onkohan mulla mitään sellaista josta en mistään hinnasta luopuisi? Ekana tulee mieleen kirppikseltä löydetyt Monkin pyjamahousut tai Marimekon raitashortsit, mun lemppari rentoilukuteet.

4. Mistä sinun kesäsi on tehty?
Toivottavasti auringosta ja kotoilusta ennen syksyn uusia tuulia.

5. Mikä väri hallitsee kotonasi?
Musta tai valkoinen, fifty-fifty.

6. Millaista on arkiruokasi?
Perus settiä sanoisin. Ei eineksiä, vaan itse päivittäin tehtyä. Täysjyvää, kasviksia ja lihaa, useimmiten jotain nopeaa. Tästä on ollut pitkään tarkoitus kirjoittaa enemmänkin.

7. Miten aiot viettää vappua?
Meni jo, mutta kotosalla Lahdessa oltiin, käytiin Vapputorilla ja nepalilaisessa syömässä.

8. Mikä on lempi kukkasi?
Ruusu! Ruusuinnostus peritty äidiltä.

9. Jos saisit vuorokauteen lisätunteja, miten käyttäisit ne?
Joko nukkumiseen tai siivoamiseen. Kämppä on jatkuvasti kaaos ja aina väsyttää.

10. Tykkäätkö tuunata vai ostatko mieluummin valmista?
Lähinnä valmista, joskus tulee tehtyä jotain pikkujuttuja. Monissa jutuissa mulla on peukalo keskellä kämmentä tai kärsivällisyys loppuu kesken.

11. Mikä on blogisi The Juttu?
Haha, tää huvitti mua. Kertokaa te? Sekametelisoppa. Kuvat?

1. Mikä on pahin pelkosi?
Että musta tulee kotiin jumittunut, mammautuva yksilö, joka ei saavuta unelmiaan tai että rakkaille käy jotain.

2. Kuvaile luonnettasi neljällä sanalla.
Äkkipikainen, stressaava, kärsimätön, ujo

3. Julkaisetko blogissasi tunnistettavia kuvia itsestäsi/lapsestasi? Miksi/miksi et?
Julkaisen molemmista. En koe kuvia uhkana tai rajoittavana tekijänä tulevaisuudessa sen enempää kuin että joku näkee meidät kadulla vastaan tullessa. Pidän lapseni fyysisesti turvassa mikä riittää. Valokuvaus ja henkilökuvat ovat osa meidän arkipäivää ja mikäli en niitä nähtäville laittaisi voisin yhtä lailla lopettaa koko blogin pitämisen. That's it.

4. Mainitse kolme kosmetiikka- tai kauneudenhoitotuotetta joita ilman et tulisi toimeen?
Meikkivoide peittämään semisti huonon ihon, ripsari ja huulirasva tulivat ensin mieleen. Toisaalta nyt blondina hopeashampoo on aika ykkönen.

5. Jos joutuisit autiolle saarelle, niin ketkä kaksi julkisuuden henkilöä ottaisit mukaan?
Apua, paha. Julkisuuden henkilöt on mulle pitkälti todella vieraita. Kaipa mä ottaisin Chris Hemsworthin silmäniloksi ja kai sekin jätkä jotain hyödyllistä osaa ja vaikkapa laulaja Birdyn laulelemaan unilauluja. En mä tiedä, aika paha.

6. Mikä on luottovaatteesi?
Farkut ja kollaripaita vievät jaetun ykkössijan. Pitäisi skarpata pukeutumisen suhteen.

7. Millaista elämää ja missä eläisit jos mitään rajotteita ei olisi?
No öö. Kaiketi ihanaa perhe-elämää kolmen muksun ja miehen kanssa omistusasunnossa Helsingissä valokuvaajana työskennellen. Raha virtaisi, elämä olisi kiiltokuvaa ja kaikki mallillaan.

8. Mikä on kiireisen arjen nopein ruokavinkki?
Jauhelihakastike ja spaghetti. Koitin laittaa jauhelihan pannaan, mutta ei onnistunut. On se vaan nopea ja helppo!

9. Arki vai juhla?
Kumpikin sopivassa suhteessa. Vaihtelu on se, joka pitää elämän mielekkäänä.

10. Millaista kuvittelisit elämäsi olevan kymmenen vuoden päässä?
Toivoisin vai kuvittelisin... Vastaan ekan mukaan. Tuo 7. kysymyksen vastaus sopisi tähänkin. Perhe-elämää miehen, pojan ja parin muun lapsen kanssa. Jos meikäläisen haaveet on käynyt toteen, työskentelen valokuvaajana, mikä elättää sen mitä tarvitsee. Omistusasunto ja lainaloukku Helsingissä kuulostaisi kanssa hyvältä. Normaalia elämää.

11. Mikä on mottosi?
Ei mulla ole mitään varsinaista mottoa tai hokemaa. Memento mori -tatuoinnista tuli joskus haaveiltua - ehkä se on hyvä muistaa olevansa kuolevainen ja koittaa elää täysillä.

Ps. Blogin ulkoasu koki pienen mullistuksen. Mitä mieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti