12.6.15

Ne lapsuuden muistot


Oltiin tällä viikolla pojan kanssa pitämässä porukoideni taloa pystyssä. Vanhempani olivat reissussa ja mä halusin ehdottomasti pienelle "lomareissulle" tuttuihin maisemiin ja näkemään lähipiiriä. Vaikka omilleen muutostani on 4,5 vuotta aikaa (apua laskinko oikein), tuntuu lapsuudenkoti silti toiselta kodilta - etenkin kun saatiin olla ihan rauhassa kaksistaan. Se on paikka, johon on kiva mennä, mutta josta on myös mukava lähteä.

Tilan tunne, joka omakotitalossa onkaan kerrostaloon verrattuna sai yhden yön pois kotoa olon tosiaan tuntumaan lomalle. Ulko-ovesta pääsee suoraan pihalle, jossa on tilaa juosta ja puuhastella, eikä naapurista kantaudu askeleita tai rappukäytävästä koiran haukuntaa myöhään yöllä. En ole edes aiemmin tajunnut kuinka kova melu meidän kämpässä koko ajan onkaan. Kerrostaloa ja omakotitaloa vertaillessa tuntuu kuitenkin, ettei musta ainakaan vielä olisi hoitamaan kaikkia hommia mitä esimerkiksi pihan omistamiseen liittyisi, mutta tälläinen satunnainen kukkien kastelu on ihan fine.

Tähän pieneen Kouvola-reissuun mahtui myös herkuttelua, ruuanlaittoa sekä jatkuvasti ilmoille kantaneita pianon, haitarin tai sähköurkujen säveliä, kun poju innokkaasti veteli menemään soittimelta toiselle. Kotiin reissusta lähti myös ihan mahtava kirppislöytö, kympin kustantanut keinuhevonen, totta kai samanlainen kuin itsellä pienenä. Tuli taas niin nostalginen fiilis kun muisteli mitä kaikkea leikkejä heppaan liittyen onkaan tullut junnuna keksittyä. Pikkujätkäkin on sen verran uuden hevosensa kyydissä keinunut, ettei todellakaan ollut turha ostos!

Huomenna vuorossa onkin sitten taas miehen lapsuuden maisemat, kun auton nokka suunnataan kohti Stadia.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, tosi kauniita! :) Me ollaan kanssa vietetty nyt paljon aikaa miehen vanhempien luona maalla, missä on iso piha ja pojalla tilaa temmeltää. Toinen tuntuu viihtyvän siellä niin paljon paremmin kuin kaupungissa, ehkä meidän pitäisi muuttaa maalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tila on kyllä plussaa ja maalla/poissa kaupungin keskustasta uskaltaa ihan eri tavalla antaa lapsen liikkua.

      Poista