5.6.15

Toinen maailma Park Hotel Turku


Kotiuduttiin tänään neljän yön Turku-reissulta. Kyseessä oli meikäläisen pääsykoematka, jossa mukana vaikuttivat mies ja poika. Mulle oli alusta asti selvää, että lapsonen on saatava messiin, sillä en ollut läheskään valmis olemaan niin montaa yötä erossa tuosta naperosta, ainakaan niin että pystyisin keskittymään valokuvaamiseen täysillä. Toki tuli mietittyä oliko ajatus taaperon ottamisesta mukaan täysin tuhoon tuomittua ja vaikuttaisiko tämä tekemisiini, mutta koen, ettei niin päässyt käymään, sillä pääsin kuitenkin kokeissa loppuun asti. Teki ihan hyvää tehtävien lomassa antaa vähän ruokaa tai saada tsemppaava halaus pikkujätkältä, sillä pääpaino lapsen hoitamisessa oli tietenkin iskällä.

Koko perheen reissuun lähtö ei olisi ollut mahdollista ilman hyvää yöpymispaikkaa. Saatiin mahtava tilaisuus yöpyä Park Hotelissa ja olen näin jälkikäteen enemmän kuin tyytyväinen. Ennakkoon jännitti hieman millainen mesta on kyseessä, sillä vanhahtava tyyli ei ehkä ole sitä meikäläiselle ominaisinta. Hotelli on pienehkö ja huoneita on 21, joista jokainen on omanlaisensa ja muun muassa ruokasalin sisustus on tummaa ja antiikkityylistä. Hieman jännitti myös meidän taaperon oleilu tuonlaisessa paikassa.

Hotellin tunnelma on ihana. Aidattu piha omilla autopaikoilla on kutsuva tähän aikaan vuodesta ja meidän parvekkeelta näkyi mukavasti vanhoja taloja. Lapsen kanssa reissatessa plussaa on myös aivan vieressä sijaitseva puistoalue, josta löytyy myös leikkihärveleitä. Muutenkin reissu sujui onnistuneesti pikkujätkän kanssa. Hotellissa on tilava hissi, jolla pääsee kätevästi kulkemaan, syöttötuoli ja pyydettäessä meille tuotiin vedenkeitin huoneeseen, jotta saatiin jätkälle iltapuurot valmistettua. Kylpyhuoneen iso amme teki myös poikaan vaikutuksen, samoin milloin vastaanotossa ja milloin omistajan olkapäällä vastaantuleva papukaija Jaakko, joka oli oikein symppis vislaava tyyppi. Toinen lintukaveri oli meidän parveekkeella hengaileva (Ernestiinaksi nimeämäni) kyyhky, jonka kujerrusta olisin kyllä mielelläni kuullut vähemmänkin. Haha. Jännä sitäkin oli ihmetellä lähietäisyydeltä.

Loppujen lopuksi hotellissa ei tullut vietettyä hirveästi aikaa, sillä paikan sijainti ihan keskustassa mahdollisti pistäytymisen niin jokirannassa, lukuisissa ruokapaikoissa ja muissa ytimen mestoissa. Torstaina pojat lähtivät yhteisen ystävämme kanssa kävelylle ja kiertämään gallerioita, mutta meikäläinen oli niin naatti kolmen päivän uurastuksen jälkeen, että veteli reilun parin tunnin torkut omassa yksinäisyydessään. Herätessäni ihan tokkurassa oli luksusta kävellä alakertaan ja saada huoneeseen kannettuna pannullinen kahvia. Pienessä hotellissa henkilökunta sekä omistajat tulivat tutuiksi noinkin pitkän kuin neljän yön viipymisen aikana ja kohtelu oli paljon lämminhenkisempää ketjupaikkoihin verrattuna.

Siinä missä mulle yleensä iskee vieraassa paikassa koti-ikävä, eikä uni meinaa tulla ei pääsykoejännityksestä huolimatta ollut ongelmia nukkumisen suhteen, eikä mitään hinkua takaisin Lahteen. Vaikkei kyseessä ollutkaan täysin lomamatka, oli ihana päästä aamuisin valmiiseen pöytään ja olla huolehtimatta pyykinpesusta tai astiavuoresta tiskipöydällä. Vaikkei sisustustyyli olekaa täysin meikäläisen makuun, voin kirkkain silmin suositella Park Hotel Turkua jokaiselle, etenkin niille, jotka ovat kyllästyneet ketjujen kylmyyteen ja etsivät jotain tunnelmallisempaa yöpymispaikkaa modernien tusinahuoneiden tilalle.

idkuva

*yhteistyö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti