13.6.15

Vaatteet vähenee - toivottavasti


Selailen Indiedaysin kautta muotiblogeja. Iskee alemmuuskompleksi. Miksen mäkin osaisi pukeutua noin. näyttäisi coolille, huolettomalle, mutta tyylikkäälle? 

Mulla on ollut vaiheita, kun on jaksanut panostaa vaatteisiin. Joskus olen onnistunut saamaan fiksun, omaa silmää miellyttävän ulkomuodon ihan tuurillakin. En ole sitä tyyppiä, joka selailee muotiblogeja ja koittaa tehdä perässä. Kai olen jo siinä iässä, että pukeutumisen pitäisi muotoutua itsestä lähteväksi ja juurikin se minuus määrittelee sen mitä päällensä laittaa. Kaikkien trendien perässä ei tarvitse juosta, mutta musta olisi ihan fine pysyä jossain määrin ajan hermolla.

Tyylini, tai ne rippeet mitä siitä on jäljellä, on kehittynyt tiettyyn suuntaan. Olen luovuttanut värien käytön suhteen, sillä ne eivät vain tunnu omalta. Musta. valkoinen, harmaa ja farkku ovat ne, joita pääsiasiassa tulee ylle vedettyä. Toki jotain pieniä pilkahduksia muistakin sävyistä saattaa nähdä. Joskus voisi kyllä vaihteeksi  repäistä oikein kunnolla ja heittää päälle vaikka punaista pitkästä aikaa.

Toinen määrittelevä tekijä on mukavuus. En nähnyt reissussakaan ongelmaksi lähteä kotihousuissa kahville kaverin kanssa, kun päällä olleet mustat housut likaantuivat ja laukussa nököttivät ainoastaan suht tiukat farkut. Ei tullut kysymykseenkään, että olisin sullonut kyseiset pöksyt päälleni, vaikka ne mukana olivatkin. Nyt kelien lämmettyä mukavuudenhaluni on päässyt ihan uusiin mittasuhteisiin, koska en voi sietää ahdistavia tai puristavia kuteita. Toinen inhokki on pelko siitä, että jostain päästä vilkkuu liikaa. Siispä lyhyet hameet tai liian avarat topit ovat (tällä rintavarustuksella) ehdoton no no. Onneksi kaapista löytyy shortsihameita, joissa ei tarvitse pelätä, että alkkarit näkyisivät koko kansalle kun kykkii pojan kanssa poimimassa voikukkia.

Haaveilen tällä hetkellä kunnon ostosreissusta erityisesti Carlingsiin. Vaatekriisiä pukkaa nimittäin jokaisena aamuna. Vaikka olen heivannut äitini kirppispaikalle aina aika ajoin vaatetta kaapista vaatii se vieläkin päivitystä ja raivaamista. Onneksi sain lyhyellä varoitusajalla ison kirppispöydän edullisesti ja parin päivän päästä meiltä lähtee monta kassillista kamaa toivottavasti uusiin osoitteisiin. Tiedä vaikka meillä olisi kaupungista toiseen muutto edessä, joten kaikesta turhasta eroon pääseminen tuntuu enemmän kuin hyvälle (niitä kouluihin sisäänpäässeiden julistamisia odotellessa...).

Tänään päälläni komeilivat kirppisfarkkutakki (taas), niin ikään käytettynä hankitut Cheap Mondayn tennarit, samaisen merkin aurinkolasit ja perus pitsitoppi plus mustat housut -yhdistelmä. Vietettiin päivää Helsingissä ihanassa auringonpaisteessa. Pikkujätkän lähtiessä mummin kanssa puistoilemaan suunnattiin miehen kanssa kahdestaan Kaapelitehtaalle tsekkaamaan muutamat näyttelyt, joista yksikään ei tällä kertaa oikein sykäyttänyt, mutta tulipahan käytyä. Pari seuraavaa päivää meneekin osittain sitten kamojen karsimisessa ja hinnoittelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti