26.6.15

Worth a visit - Parhaat kirppikset

Marimekon paita ja mun farkkutakki Lanttilasta, Monkin valkoinen toppi Kirppis-Centeristä. 
Olen peräisin kirppisperheestä. Aina jos lähdetään vanhempieni kera ajelemaan, heittää joku joko tosissaan tai läpällä onko jossain lähellä hyviä kirpputoreja, joissa käväistä. Ja usein sitten käväistäänkin. Kaupunkeja kolutessa on tullut törmättyä suht moneen erilaiseen paikkaan, joten ajattelin jakaa omat lempparit teidän kanssanne. Moni esittelemistäni kirpputoreista on itsepalvelumestoja, joten on tietysti aina vähän tuurista kiinni sattuuko myyjien joukossa olemaan ketään, joiden vanhat tavarat iskevät juuri omaan silmään.

Lanttila - Lahti
Lanttila on ehdoton ykkönen! Asutaan lähellä, joten välillä tulee käytyä melkein päivittäin katsomassa pöytien tarjontaa, toisinaan taas välissä on viikkoja. Paikka on suuri, joten mukaan mahtuu monenlaista. Erityisesti (nuorten) naisten- sekä lastenvaatteita on reilusti. Kuteiden lisäksi mukaan on tarttunut mm. kirjoja pikkujätkälle. 

Kirppis-Center Manhattan - Turku 
Myönnän, että kokemukset tästä mestasta rajoittuvat yhteen visiittiin, joka se oli ainakin tuottoisa. Kaverin mukaan mesta on yleensäkin kelpo. Kirpparilla on yli 400 myyntipöytää, joista lähes jokainen oli ainakin meidän Turun reissun aikaan täynnä. Mukaan tarttui tuolloin niin vaatteita kuin kenkiä itselleni, lastenvaatteita paikassa oli vähemmän. Kirppis-Centereitä löytyy kaupungista toinenkin, mutta siitä mulla ei ole kokemusta. 

Centtilä - Kouvola 
Suht uusi kirppis ex-kotikonnuilla. Hetkeen ei ole tullut vierailtua, mutta ilmeisesti tavara liikkuu ihan ok:sti ja melkeinpä aina on tullut jotain ostettua. Lemppari löytöjä on Marimekon Tasaraita-shortsit sekä -paita. 

Kontti - Lahti
Lahdessa toinen lemppari on Punaisen Ristin Kontti, josta mukaan on lähtenyt muun muassa pojalle niin saappaat, maiharit kuin Crocsin talvikengät ja itselle mm. neuleita ja nahkatakki. Iso, siisti ja selkeä, mutta vaatii aikaa, jotta ehtii koluta rekkejä läpi. Täältä on lähtenyt matkaan myös huonekaluja. 


Lastenvaatekirppikset: 

Vadelmatarha - Kotka
Siisti ja symppis paikka, jossa vaatteet yms. ovat selkeästi esillä. ja tarjonta on laajaa. Oman käynnin perusteella suosittelisin erityisesti vauvaikäisten vanhemmille. 

PikkuSiili - Turku 
Iso lastenkirppis, josta meidän käynnillä tuli bongattua muun muassa Mini Rodinia yms. merkkivaatetta. Todellakin käymisen arvoinen ja vaatii aikaa penkoa pöytiä. Paikka viettelee näköjään tällä hetkellä kesälomaa. Sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Kirppis-Center Manhattan. 

Ipanainen - Helsinki
Ipanaisesta on ollut puhetta monissa blogeissa. Kelpo paikka käväistä ohi mennessä, mutta ekaa vierailua lukuun ottamatta olen tainnut lähteä tuolta ilman ostoksia. Kuitenkin todella mukava ja selkeä mesta. 

Muita maininnan arvoisia, joissa on tullut vierailtua: 
Kylähullu - Kouvola
Cetori - Lahti
Lanttila - Vantaa 
"Evakkotori" Kouvolassa kesälauantaisin (klo 7-13)

Mulle päin saa vinkata hyviä kirppiksiä Helsingin suunnalta, kun siellä tulee melkeinpä joka toinen viikonloppu käytyä! Veturitallit on kertaalleen tsekattu, mutta muuten olen aika uunona.

Kuvamateriaalina Jamin kaukolaukaisimella ottamia otoksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti