22.7.15

Meidän lautasilla osa 3


Laitetaas taas parit ruokavinkit jakoon. Kokkailut on olleet vähän kaksipiippuisia viime päivinä. Mies syö varmaan kolmatta kertaa kanaa ja pastaa töissä, mutta viikonloppuna meikäläisen teki mieli yrittää jotain uutta. Pakastinta tonkiessa silmiin iski pinaattipussi ja ekana mieleen juolahti pinaattikeitto, joka sai alta aikayksikön tyrmäyksen omassa päässäni. Sitten keksin pinaattiletut ja onneksi keksinkin! Tälläiselle lettufanille maistui, vaikken kaupan versioita söisikään. En olekaan tajunnut miten simppeleitä lätyt on tehdä, eikä seuraksi tarvitse kuin perunamuusia ja hieman vaikkapa kermaviilikastiketta ja hyvää oli.

Paria päivää myöhemmin syötiin kanaa - taas. Kermakastikkeet tulee jo korvista, joten kokeiluun pääsi kylmä jogurttikastike, joka kelpasi pikkujätkällekin loistavasti, vaikka vähän epäilin. Mausteeksi luonnonjogurtin sekaan heitin suolaa, hunajaa, mustapippuria ja oreganoa. Jätkien lautaselle päätyi myös täysjyväpastaa, mutta itse pidin annoksen aika vihreänä ja lisukkeena oli myös muutama mozzarellapallo, joka on niin herkkua avokadon kanssa.

Loppukevennyksenä viimeisessä kuvassa on pojan linssi-jauhelihakastikesafkat syönnin jälkeen. Linssejä onkin löytynyt tuon ruokailun jälkeen pitkin kämppää. Huoh. Olen todella ylpeä itse ruokaa suuhun mättävästä pikkumiehestä, mutta siivoaminen on silti siivoamista eli ei sitä kaikkein hauskinta hommaa, mutta minkäs teet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti