2.8.15

Meidän lautasilla osa 4


Muutama päivä hiljaiseloa, mutta täällä sitä ollaan, joskin nyt tuli valittua postauksen aihe sen mukaan minkä saa nopeimmin tehtyä, sillä superkoukuttava Catfish kutsuu. Haha. Meikäläisellä alkaa olla myös hermot suht kireällä tämän muutaman kympin väliaikaiskannettavan kanssa. Jotain olisi keksittävä, jotta tähän vanhaan kunnon koneella hengaamisen saisi mukavuutta, jaksaisi kirjoitella ja ennen kaikkea hoitaa kuvanmuokkaukset kunnolla pelkän kevyen Photoscape-säädön tilalla. Näillä kuitenkin mennään toistaiseksi ja toivotaan, ettei tämä kone hajoa ihan käsiin!

Mutta mennäänpä postauksen pääaiheeseen, eli ruokaan. Taas olisi kaksi reseptiä jaossa, joilla meidän perhe on ravinnut itseään. Aloitetaan vaikka siitä perinteisemmästä eli pinaattikeitosta, meikäläisen entisestä inhokkiruuasta. Nappasin kuitenkin viime viikolla ennakkoluulottamasti Valion sivuilta tämän ohjeen saatuani äidiltäni pari purkkia itse kasvatettua pinaattia. Mukaan tuli heitettyä vielä uppomuna, vaikka keitetyt kananmunat ovat olleet toinen välttelyn kohde omalla kohdalla. Mutta hei, kaikkea pitää maistaa! Eikä tulos ollut yhtään hullumpi. Keitto ei ole ehkä edelleenkään lempiruokani, mutta koska pyrin tarjoamaan pikkujätkälle kaikkea mitä mieleen juolahtaa tulee sitä varmasti tehtyä uudestaankin.

Tänään selasin ennen ruokaostoksille lähtöä nopeasti Yhteishyvän reseptiosiota ja huomasin intialaisen voikanan ohjeen. Kauppareissulta napattiin laajennusta maustevarastoon ja illalla syötiinkin koko porukka isot lautaselliset kanaa. Ihastuin vähän aikaa sitten malesialaisen ravintolan antimiin ja tässä oli kivasti samoja vivahteita. Helppous on myös puoli ruokaa, eikä tämän aterian tekemiseen kauan mennyt ja todellakin maistui!

2 kommenttia: