28.9.15

Vastauksia


Vastauksia esittämiinne kysymyksiin. Meikäläiselle heitettiin kiva määrä kyselyitä ja pari haastettakin on tullut viime aikoina. Päätin koota kaikki samaan syssyyn, yhteen postaukseen. Ihana päästä valottamaan mahdollisesti vähän toisenlaistakin puolta itsestäni ja meistä. Tässä ne tulevat, lukuisat vastaukset.

Millainen äiti olet omasta mielestäsi? Kuvaile vapain sanoin tai esim. 4 adjektiivillä.
Paikottain lyhytpinnainen, huolehtiva ja herkkä. Äiti, joka yrittää laittaa rajoja, mutta (tietenkin) rakastaa ollen silti paikottain periksi antava ja lepsu.

Millaisia asioita arvostat arjessa... Ja ylipäätään elämässä?
Tavallisia juttuja. Miestä, rakkautta, perhettä, omaa jaksamista, terveyttä, mahdollisuutta opiskella maksullisessa koulussa, taloudellista vakautta... Kavereille koitan löytää enemmän aikaa, niin huikeita ihmisiä olen saanut elämääni matkan varrella

Jos saisit matkustaa minne vaan, mihin matkustaisit ja miksi?
Öää, minkäänlaista matkakuumetta ei ole päällä. Ehkä jonnekin Etelä-Eurooppaan.

Onko oikein että kannabis on laitonta Suomessa?
Yllättävä kysymys. Pakko sanoa, etten sinällään ole asiaan kamalasti perehtynyt, mutta totaalisen päihteettömänä tyyppinä sanon, että on. Toisaalta lääkekannabiksen hyödyt ja haitat ovat sitten asia erikseen... Paha.

Mikä on lempi pikaruokaravintolasi?
Ei käydä oikeastaan ikinä missään Mäkkäri, Hese, Burger King -tyyppisissä paikoissa, joten varsinaista lempparia mulla ei ole. Raflahampparit kyllä kelpaa.

Itketkö usein?
Jep. Väsyneenä erityisesti tai jos joku on tosi tunteellista... Itkeminen helpottaa. 

Mihin kiinnität ensimmäisenä huomiota tavatessasi uuden ihmisen?
Luultavasti puhetapaan ja ulkonäköön, jälkimmäiseen en mitenkään arvostelumielessä, mutta on kai se luonnollista skannata uusi tyyppi ekaa kertaa nähdessä.

Keräiletkö jotain?
En. Tai no miehen mielestä ehkä käytettyjä Marimekon Tasaraita-paitoja pojalle...

Onko sinulla outoa tapoja?
Ei kai?

Millaisista miehistä sytyt?
Hahaha. Ihana kysymys. Mulla ei ole mitään tiettyä miestyyppiä, mutta sellainen tietynlainen itsevarmuus ja nöyryys samassa paketissa on aika jees. Ja rock-henkisyys, tatuoinnit tai esimerkiksi pidemmät hiukset on plussaa. Partakin komistaa.

Minkä koet tämänhetkisessä elämässä haastavimmaksi?
Haastavinta on ehkä opiskeluihin keskittyminen. Kehittääkseni taitojani mun pitäisi varata oikeasti aikaa kuvaamiselle ja tekemiselle, mutta toistaiseksi en osaa vielä tasapainotella tarpeeksi koulun, äitiyden ja oman ajan välillä. 

Koetko olevasi negatiivinen vai positiivinen ihminen?
Nykyään ehkä enemmänkin positiivnen, vaikka saatankin joskus maalata piruja seinille ja stressata tulevia juttuja suotta.

Jos voisit asua missä tahansa maailmassa, missä asuisit?
En haikaile ainakaan Suomen ulkopuolelle, enkä usko, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella. Lahti, Helsinki, Turku... Joku sopivan kokoinen suomalainen kaupunki olisi kelpo ja tärkeintä olisi se millainen koti siellä on ja millaisella alueella.

Mitä mieltä olet lasten kanssa matkustamisesta, tuntuuko haastavalta vai itsestäänselvyydeltä?
Ei olla tehty mitään ulkomaanmatkoja, joten siitä en osaa sanoa. Koen, että jos on hinkua lähteä jonnekin niin lapsi kulkee kyllä mukana. Meidän pisimmät reissut on kahdestaan tehty Turun matka junalla ja autoretki Lahdesta Iihin, kun poika oli 6kk. Hyvin on mennyt, mutta kyllähän se liikkuminen ilman lasta on helpompaa ja vähemmän stressaavaa. Automatkat Helsinkiin ja junailut Kouvolaan on sellaista pienemmän luokan matkustamista, jota tulee harrastettua useemmin ja rutiinilla.

Voisitko olla kasvissyöjä/vegaani?
En usko tai näe omalla kohdallani syytä. 

Mitä ajattelet vaatteiden ostamisen eettisistä ja ekologisista puolista?
Täytyy nolona myöntää, etten hirveästi ajattele tätä puolta, vaikka kuteita tuleekin hankittua esimerkiksi käytettynä. Jotenkin sitä on niin helppo ummistaa silmänsä ja olla pohtimatta taustoja.

Mainitse joku "julkkisihastus", jos ei oo enää niin vaikka teiniaikainen.
Olen ollut aina huono ihastumaan julkkiksiin, mutta teininä tuli ihailtua Simple Planin jätkiä ja McFlyn Dougieta, koska olihan se söpö. Jälkimmäistä seuraan edelleen Instassa ja mielenkiintoiselta (ja hyvännäköiseltä) tyypiltä vaikuttaa edelleen ja SP:n biisejäkin tuli taas viime viikolla fiilisteltyä.

Miltä tuntuu olla juuri sen ikäinen kuin nyt olet?
Aika hyvälle. Ikä on vaan numero ja teinivuosina koetut ikäkriisit on jääneet taakse. Koen saavuttaaneeni sopivasti tämän ikäiseksi ja elämä on muutenkin jokseenkin mallillaan. Kohta sitä ollaan jo 23!

Mistä keksitte poikanne nimen?
Jami-nimi oli pyörinyt mielessä jo "entisessä elämässä" ja googlettaessani harvinaisempia nimiä vastaan tuli Jamiel, joka iski heti ja istui miehen sukunimeen. Eipä siinä tarvinnut muita nimiä miettiä. 

Omistatko ajokorttia?
En, enkä ainakaan toistaiseksi ole sitä hankkimassakaan, vaikka joskus ajotaidottomuus ketuttaakin.

Lemppariblogit joita seuraat?
Seuraan blogeja lähinnä sattumalta, säännöllisen epäsäännöllisesti, sillä olen jotenkin nirso luettavien suhteen ja tuntuu, että kaikki omat lempparit on laittaneet pillit pussiin. Lumoblogien kautta tulee luettua joitakin ja lisäksi mm. Kochanieta, Barbamamaa, Yhteenkasvettua jne. Uutta luettavaa saa vinkata ja erityisesti pitäisi tutustua esimerkiksi ruotsalaisiin tai englanninkielisiin äitilifestyle-blogeihin.

Mitkä rattaat omistatte, onko ollut hyvät?
Rataspostaus onkin roikkunut luonnoksissa ikuisuuden. Meillä on Emmaljunga Scooter 2.0 -rattaat ja on olleet oikein kelvot. Näistä lisää kunhan saan tekstin väsättyä ja julki!

Mitä kuuluu (ei saa vastata mitään perusvastausta "hyvää" "ihan ok" tms.)?
Yllättävän hyvää, mitä nyt tällä hetkellä väsyttää. Opinnot on tuoneet lisäpotkua arkeen ja kohottaneet mielialaa ja parisuhdekin tuntuu parantuneen. Hymyilyttää ja haukotuttaa. 

Haluatko lisää lapsia? Perustelut?
Haluan! Haluaisin vaikka heti. En näe itseäni vaan yhden lapsen äitinä, vaan vähintäänkin toinen täydentäisi meidän perhettä. Mies on toistaiseksi vastaan ja meikäläinen vauvakuumeilee minkä ehtii. Sniif. 

Mitä opiskelet?
Valokuvausta Lahden kansanopistossa tavoitteena samaisen alan korkeakouluopintoihin pääseminen.

Tulevaisuuden haaveet?
Saada valokuvauksesta ammatti, isompi perhe, omistusasunto...

Koetko olevasi onnellinen?
Koko ajan kasvavassa määrin. Myönnän, että esimerkiksi toisen lapsen kaipuu ja ketutus siitä, etten ole saanut ammattikorkeapaikkaa sekä ihan perus väsymys lannistavat mielialaa silloin tällöin, mutta kaiken kaikkiaan asiat on mallillaan.  

Millä kameralla kuvaat? Jos amatööri ostaa järkkärin, mikä/minkalainen kamera kannattaa ostaa?
Kuvaan Canon Eos 60D:llä. Mä itse koen, että rungolla ei perus kuvaamisessa ole niinkään väliä, vaan tärkeintä on investoida perus kittilinssien sijaan johonkin muuhun, laadukkaamman sarjan objektiiviin. Itse rakastan käyttää kiinteitä linssejä (esim. 50mm), mutta makuasioitahan nämä ovat, kuten koko valokuvaaminenkin loppujen lopuksi. Olisiko kiinnostusta lukea kalustosta ja itse kuvaamisesta enemmän omassa postauksessa? Jos aiheesta on enemmän kysymyksiä, niin saa pistää tulemaan. 


Sitten haasteiden kautta tulleet kysymykset, jotka eivät olleet samoja kuin edelliset...

Milloin ja mistä syystä aloit bloggaamaan?
Pidin jo teininä jotain lifestyleblogi-hässäkkää, mutta varsinainen pidempiaikainen blogi-innostus lähti vauvakuumeilun alkaessa 2012. 

Mikä on mielipuuhaasi vapaa-ajalla?
Mulla ei ole varsinaisesti työtä ja vapaa-aikaa. Kai. Valokuvata jaksaa aina ja tietysti kirjoittaa blogia. Tykkään myös leipoa ja laittaa ruokaa, kun siihen on aikaa ja saa touhuta rauhassa. 

Jos voisit tavata kenet tahansa (elävän tai kuolleen henkilön), kuka se olisi?
Ainoa mitä tulee mieleen on omat isovanhemmat, heistä kun en ole tavannut yhtäkään, sillä jokainen ehti jatkaa matkaansa tuonpuoleiseen ennen syntymääni. 

Millainen olisi unelmien syyspäivä?
Sellainen, että aurinko paistaa ulkona ja ilma on viileää, mutta itse saa istua sohvalla peiton alla selaamassa lehteä teemuki kädessä ihan rauhassa. 

Mikä inspiroi sinua tällä hetkellä bloggaamaan?
Lumoblogeihin liittyminen antoi uutta draivia, mutta muutenkin blogin kirjoittaminen tuntuu tarpeelliselta ja just siltä omalta, tärkeältä jutulta tällä hetkellä.

Mikä on lempikirjasi?
Ei voi sanoa vain yhtä! Muun muassa Anna-Leena Härkösen Heikosti positiivinen ja Jean-Dominique Baubyn Perhonen lasikuvussa tulevat ekana mieleen. 

Mitä ruokaa teillä syödään eniten?
Luultavasti pastaa ja jauhelihakastiketta. 

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?
Kahden lapsen äitinä opiskelemassa valokuvausta AMK:ssa. Joohan. Ja ehkä jopa Pitkäletin vaimona? 

Lempiesineesi kotona?
Kahvinkeitin, jos käyttöesineitä miettii. Muuten joko vanha kamera tai veljeni tekemä puulipas, jolla on tunnearvoa. 

Millä herkuttelet ensi viikonloppuna?
Hmm... Ehkä anopin pöydän antimilla.

Mistä uudesta huonekalusta tai sisustuselementistä haaveilet juuri nyt?
Uusi ruokapöytä on ollut hankintalistalla aika pitkään. Poika tarvitsisi myös vihdoin junnusängyn.

Lempivaatteesi?
Ehkäpä mustavalkoinen kirppikseltä hankittu jakku. Neljä euroa rakkautta. 

Minkä voimalla selviät inhasta kylmästä ja pimeästä talvikaudesta? 
Sen kun tietäisi... Talvi on tosin juhlasesonkia - ensin mies täyttää vuosia, sitten on joulu, pikkujätkän synttärit ja itsekin vanhenen. Se varmasti auttaa. 

Tärkein ihminen maailmassa?
Eiköhän se tuo mies ole. Tai poika. Tai oma äiti.

Lempisatusi?
Ei ihan perinteinen "Masa Mainio rakentaa auton". Oli lempparini lapsena ja nyt kirja on pojalla, joka ei vielä ole jaksanut kuunnella tarinaa alusta loppuun.

Pidätkö joulusta? Tärkeimmät jouluperinteet?
Pidän! Tärkeimpiä itse aloittamiani jouluperinteitä on, että teen kaikki laatikot itse ja että ollaan keskenämme kotona. Näistä en aio tinkiä. 

Lempileivonnaisesi? (Reseptinkin saa jakaa ;))
Rakastan leipomista, joten miksi tämä on näin paha, eikä mitään tule mieleen! Ehkä basic mango-juustokakku, vaikka harvoin tulee tehtyä. Tai karjalanpiirakat. 

Joulu vai juhannus?
Joulu. Ei olla moneen vuoteen vietetty juhannusta oikeastaan ollenkaan. 

Huh. Urakka ohi. 

Jaksoitteko lukea loppuun?

4 kommenttia:

 1. En ookkaan vielä eksynyt tänne uuteen blogikotiisi - onnea muutosta! :)) Ja kivoja kyssäreitä & vastauksia! Jaksoin lukea. ;)

  VastaaPoista
 2. Luin ja hymyilin Simple Planille :D ah, oman nuoruuden emovuodet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SP:n kanssa samaa sarjaa taisi olla Green Day ja Good Charlotte, jälkimmäiset kaverien lempparibändejä. Pitäiskin kerätä kuvakooste teinivuosista tänne. :D

   Poista