8.10.15

Ilta tummenee kuin joku laittais valot pois


Sanot tästä syksy vasta alkaa. Stellan biisin sanoin eteenpäin. Hittolainen, yhtenä aamuna sitä herättiin ja ulkona oli pakkasta! Pakkasta! Tiedättekö, meillä ei ollut mitään välikerrosta hankittuna, lämpimämmät pipot olivat kaikki omilla teillään, hanskatkin hukassa. Kunnon toppahaalari on edelleen kaupassa, kengät pitäisi noutaa viikonlopun pääkaupunkireissulla... Mulle tuli tälläinen talvi yllätti autoilijat -tilanne. No, keskiviikkona koulun jälkeen kipaisin noukkimaan vähän kauluria, pipoa ja fleecehaalaria. Nyt pärjätään! Esittely talvikamppeista tulee, kunhan kaikki on hankittuna. Eli toivottavasti pian.

Eilisellä iltaulkoilulla vedin niin itselle kuin pojalle toppaa ylle, kun lämpötila lähenteli jo nollaa. Ei ollut huono valinta - meikäläinen ei tätä menoa selviä talven yli. Kostea metsä vei kylmän luihin ja ytimiin pitkään jatkuneen lämpimämmän jakson jäljiltä. Pojun yllä ollut kirppishaalari, LegoTechin musta toppakaan ei ollut yhtään liikaa. Laatikoista kaivoin pään ja käsien lämmikkeeksi äitini myyntimielessä neulomat pipon ja lapaset, jotka viime talven sovitteluissa olivat auttamatta isot, mutta nyt jo ihan passelit. Omia käsiäni lämmittivät niin ikään mummon tekemät muumilapaset, ainoat hanskat joita löytyi kaksi kappaletta ennen tänään tapahtunutta hattuhyllyn siivousta.

En vieläkään tajua mihin kesä hävisi. Talvitakit pyörivät ikeakassissa makuuhuoneen nurkassa koko lämpimämmän kauden ilman, että kukaan kantoi niitä varastoon. No, siitä ne oli ainakin helppo löytää pesuun ja käyttöön. Ajan kuluminen on muutenkin yhtä aikaa ihanaa ja kamalaa, kuten eräs pikkutyttö tänään Prismassa totesi: "Isi, musta tuntuu, että sain ihan vasta sen pinkin potkulaudan mummolta, mutta tossa noi jouluvalot on taas esillä!". Niinpä, siellä ne kyntteliköt olivat taas hyllyssä. Huh.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Kävin pyytämässä sua mukaan :
    http://napamassu.blogspot.fi/2015/10/meille-taysin-uutta-ja-jannittavaa.html

    Mukavaa viikonloppua ! <3

    VastaaPoista