29.10.15

Lehtikaalirakkaus


Tällä viikolla on taas tullut leivottua ja kokattua. Toiset on menneet nappiin ja toiset on olleet vaan syötäviä, mutta kaikki on hävinneet kaapista. Ja tulipahan maanantain kauppareissulla tutustuttua kurpitsan lisäksi vihdoin myös lehtikaaliin ja pakko sanoa, että uusi lemppari on löytynyt. Meikäläisen keräkaali-ihastus lähti koulun kaalikääryleistä ja siiryi kaalilaatikon ja -padan kautta kyseisen herkun rouskuttamiseen ihan sellaisenaan. Lehtikaalista olin kuullut paljon hyvää, mutten kyennyt oikeasti kuvittelemaankaan kuinka monipuolinen aines on kyseessä.

Pannulla paistetun lehtikaalin lisäksi päätin kokeilla pekoniakin sisältävää piirakkaa tämän ohjeen mukaan. Taivaallista! Voiko mikään missä on pekonia toisaalta mennä pieleen? Unohdetaan rasva ja suola - toi on ihan parasta. Meikäläinen taisi vedellä lounaaksi puolet koko annoksesta yhdeltä istumalta. Hups. Mutta onhan siinä sentään terveellistä kaalia messissä, joten täytyyhän ahmimisesta olla jotain hyötyäkin, eikö? Taapero sen sijaan jätti oman osansa syömättä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti