31.10.15

Mun lauantai


Klo 5.07. Poika herää ja haluaa "aitoa" eli maitoa, eikä suostu käymään takaisin nukkumaan.

Klo 5.15. Lapsi on saanut juotavaa ja makoillaan sohvalla. Tai pikkujätkä makoilee, koska aina kun itse koitan käydä pitkäkseni kuuluu "ittu"-käsky. En myöskään saisi laittaa peittoa päälleni. Väsyttää ja kiukuttaa. Välillä poika meinaa nukahtaa, mutta pomppaa pystyyn. Siirrytään isin viereen meidän makkariin.

Klo 6.12. Okei, lapsi ei enää nuku. Laitan Fröbelin Palikat pyörimään, koitan herätä ja teen aamupalaa sekä keräilen kamppeita päivän Helsingin reissua varten. Poika syö jogurttia ja käydään suihkussa. Välillä käyn makoilemassa sängyssä ja hörpin turhankin vahvaa kahvia.

Klo 8.30. Syödään miehen kanssa aamupalaa, poika tankkaa myös vähän lisää.

Klo 9.00. Alan laittautua ja valmistellaan lähtöä.

Klo 10.00. Nokka kohti Helsinkiä, Indiedaysin Bloggers' Inspiration Daytä ja Digiexpoa. Torkun koko automatkan.

Klo 11.30. Olen Kampissa ja ihan liian ajoissa. Mies jättää mut kyydistä ja suuntaa pikkujätkän kanssa mummilaan. Venailen ja odotan koska joku tuttu Lumoblogeilta saapuisi paikalle. Ekana törmään Karkkipurkki-blogin Annikaan ja suunnataan tapahtumapaikalle.

Klo 12.00. Tapahtuma alkaa. Kierrellään ja pian seuraan liittyvät Hiekkaleikkejä-Jenni ja Aaltoja-blogin Sonja. Maistellaan pöytien antimia, jutellaan kun ekaa kertaa nähdään face to face ja oleillaan.

Klo 14.00 jälkeen ollaan valmiit lähtemään. Meikäläinen suuntaa rautatieasemalle ja kohti Pasilaa, jonne pääsen yllättävän kivuttomasti, vaikka lippua ostaessa tulee kelattua muutamaakin kysymystä päässä. Pitkäletti lähtee äitinsä luota Messukeskukseen pojan jäädessä leikkimään.

Klo 14.45. Olen Messukeskuksessa, jossa pyörii mm. Digi- ja Boardexpo ja noudan bloggaajapassini, jossa blogin nimi on kirjoitettu väärin. Oho. Ulkovaatteet lehdistötiloihin ja vessan kautta miestä vastaan pohjoiselle ovelle, koska lippu on mulla.

Klo 15.00. Löydetään toisemme ja lähdetään kiertelemään messuja. Meikäläisen eka tapahtuma, jossa miehillä on ylivoima. Tsekataan tarjontaa, johon olen hieman pettynyt. Digiexpoilla kuitenkin mainittiin yhtenä osa-alueena valokuvaus, mutta missä kaikki siihen liittyvä on?

Klo 16.30. Ollaan valmiita lähtemään. Tulipahan käytyä ja saatiin olla hetki kahdestaan ilman pientä riiviötä. Takit messiin, parkkilapun kuittaus ja autolle.

Klo 17.00. Ollaan mummilassa, miehen äidillä. Poju tulee innoissaan vastaan. Syödään ja juodaan kahvia. Oleillaan, jutellaan ja leikitään.

Klo 18.15. Nokka kohti kotia. Poika nukahtaa heti autoon, koska ei ole levännyt sitten aamupäivän. On pimeää. Selailen kännykkää ja välillä innostun kuvaamaan vastaantulevien autojen valoja. Jutellaan miehen kanssa ja körötellään pitkin motaria.

Klo 19.30. Ollaan kotona. Pikkujätkä herää ja odotan kauhuissani meneekö ilta valvomiseksi. Syödään puuroa ja hoidetaan iltatoimet. Kahdeksan jälkeen tämä onkin jo sängyssä ja puoli ysiltä syvässä unessa.

Klo 20.30. Suuntaan koneelle ja muokkaan kuvia. Isken otoskavalkadin Instagrammiin ja päädyn kirjoittamaan tätä tekstiä välillä Facebookia selaillen.

Klo 22.00. Teksti on valmis. Painan julkaisu-nappia ja ajattelen mielessäni, että kohta on päästävä nukkumaan...

Ja sen aion toteuttaa.

2 kommenttia: