21.11.15

10 paljastusta meidän arjesta


1. Istun joka ilta pojan huoneen ovella ja laulan tälle mm. PMMP:n Joutsenia, Stellan Aamun kuiskausta sekä lastenlauluja niin kauan, että tämä on lähes unessa. Loppukesällä unten maille käyminen oli tuntien taistelua, mutta nykyään pikkujätkä varmasti nukahtaisi itsekseenkin. Tämä vain osaa niin anovasti sanoa "äiti istu, aula", joten käytäntö on jäänyt päälle kun toinen niin rakastaa musiikkia. (Ja sitä kirottua Ti-Ti Nalle -cd:tä, jota pitäisi kuunnella koko ajan kun en laula!)

2. Olen niin fiiliksissä alkaneesta yrittäjyyskurssista, että tekisi mieli pistää oma mesta pystyyn vaikka heti. Kunpa saisin saman tarmon siirrettyä nyt itse kuvaamiseen.

3. Pitkäletti-iskä herää joka aamu klo 4.30 ehtiäkseen Vantaalle. Kaikki kunnioitus, tämä painaa jo töitä kun me vasta herätään seitsemän maissa... Meidän aamut menee joka päivä saman kaavan mukaan - poika pois sängystä ja potalle, lastenohjelmat päälle, tälle nokkiksessa maitoa ja kahvinkeitin töihin. Kovin kauaa jätkä ei onneksi kiinnostu tv:n tarjonnasta.

4. En tiedä olenko aiemmin paljastanut, että Pitkäletti on totaalinen pelinörtti - kaikella rakkaudella. Streamit pyörii tai pelit on jatkuvasti kesken. Fallout 4:n julkaisu ja Dotan Major-turnaus (meniköhän nämä oikein) on johtanut siihen, että meillä on nukahdettu Ipadin viereen, kun sängyssä on vielä täytynyt katsella pelilähetyksiä. Kiva.

5. Omistusasunto/oma talo Helsingistä -päätös on tehty. Se, millä aikataululla tätä kohti ollaan menossa on auki, mutta meikäläinen yrittää järjestellä ja priorisoida kouluhaaveita ehkä vähän uudella mielellä. Katsotaan. Nytkin ajellaan Lahti-Helsinki -väliä loppuvuosi melkeinpä viikottain pikkujouluissa sun muissa!

6. Ei tarvita kuin yksi huono yö ja olen viikon väsynyt. Miten mä olen pärjännyt pikkujätkän ollessa vauva? Nykyään tuntuu, että yhdetkin vähän heikommaksi jääneet unet meinaavat nirhata meikäläisen.

7. Mä olen hermostunut viime aikoina turhan helposti. Pojasta on tullut entistä uhmakkaampi, vaikka osaa tämä olla enkelikin sille päälle sattuessaan. Valitettavasti riiviömoodi tuntuu olevan herkemmässä. Äitiinsä tullut jäärä, pakko myöntää ja se näkyy pitkälle.

8. Me ollaan oltu valehtelematta puolikuntoisia melkein kolme viikkoa. Aina jonkun nenä on vuotanut, yskä vaivannut tai muuta pientä, vaikkei kuumetta ole ollut kuin muutama päivänä. Onneksi. Eilen ulkoiltiin pitkästä aikaa kunnolla, kuten kuvista näkyy. Samalla tuli testattua toppahaalarin vedenpitävyys.

9. Pojan sanavarasto on muutamassa viikossa laajentunut huikeasti! Tuntuu niin oudolle pitää keskustelua yllä ihan uudella tavalla. Kaksisanaisia lauseita tulee koko ajan kuten myös pidempiä sekä yhdyssanoja. Eilen tämä sanoi kuudesti olevansa vauva ja heittäytyi lötköksi esimerkiksi pukiessa. Vauvavaihe loppui kuin seinään, kun sanoin, etteivät vauvat saa syödä herkkuja. Selvällä (tai ainakin ymmärrettävällä) suomen kielellä tuli myös mm. käskyt piirrä Tuutikki, mennään buttiin (bussiin) ja laita Muumit. Tästä muumifaniudesta on tulossa myöhemmin oma postaus, sen verran next level -ihastus kyseessä.

10. Meillä ei ole imuroitu kokonaan kämppää varmaan kolmeen viikkoon. Hups. Kaaos on aika kamala, vaikka välillä tulee järkättyä pieni osa huoneista kuntoon. Ei meillä koskaan ole sisustusblogeista tuttua järjestystä, mutta viime aikoina tilanne on vähän päässyt leviämään käsistä. Valkoinen koti ja pölyttömät pinnat - joo ei.

Sellaista se arki on.

2 kommenttia: