16.11.15

Taaperon tamineet talven tuiskuihin


Olipas ihanan t-painotteinen otsikko. Me ollaan ulkoiltu viime aikoina ihan hävettävän vähän flunssan takia. Pääosin tauti on selätetty, mutta pikkujätkä yskii öisin vielä välillä sydäntä särkevästi. Voiton puolella kuitenkin ollaan ja kiitollisia siitä, ettei tämä tartunta kaatanut ketään varsinaisesti sängyn pohjalle, vaikka mies viettikin pari päivää pois raksahommista. Pojan vauhtia nyt ei tunnu vähentävän mikään. Riiviö mikä riiviö...

Ulkoilujen toivottavasti taas pian lisääntyessä ajattelin esitellä pojan talvikamppeet. Jätkä on tällä hetkellä kasvunsa puolesta jännässä välivaiheessa, sillä koot vaihtelevat aina 86cm:stä 98 asti. Kuteita tuntuu olevan reilusti, mutta uskallan väittää, että keväällä puolet on jo pistetty kiertoon uusille käyttäjille. Tämä ei kuitenkaan haittaa alkuunkaan, sillä ulkovaatteet sinistä villakangastakkia ja Crocsin kenkiä lukuun ottamatta on hankittu kirppikseltä ja siksi meikäläisen pieni hamsterius on päässytkin valloilleen. No, näitä hankkiessa en ole tuhlannut muuta kuin aikaani, sillä saan varmasti jokaisesta omani pois.

Sininen The North Face -merkkinen haalari oli pari kertaa käytössä jo viime talvella. Bongasin tämän kympillä keskellä helteitä pojan ollessa vasta hieman päälle kuusi kuukautta. Viime keväänä olin varma, ettei vaate mene enää tänä talvena päälle ja meinasin heittää sen jo kirpputorikuormaan, mutta onnekseni en näin tehnyt, sillä ilman kyseistä taminetta oltaisiin oltu pulassa niinä muutamana kylmänä aamuna, kun mittari näyttikin yllättäen pakkasta ja jätkä oli vietävä hoitoon. Toinen haalari on niin ikään kympin hankinta tältä syksyltä. LegoTechin puku oli pakko napata matkaan, sillä värihän oli juuri passeli lumettomaan Suomen talveen. Valitettavasti nämä molemmat jäävät luultavasti pieneksi ennen kevään hankia.

Onneksi kaapista löytyy myös isompia kaksiosaisia vaihtoehtoja. Lassien kuviollinen toppatakki löytyi itse asiassa vasta tänään kirppikseltä, enkä malta odottaa että saadaan se käyttöön. Muistan nimittäin katsoneeni tätä uutena aiemmin, mutta koska silloin ei ollut tarvetta, jäi takki kauppaan mikä oli ihan hyvä päätös näin jälkikäteen mietittynä. Sininen villakangastakki taas löytyi viime talvena H&M:n alerekistä ja tapani mukaan tuli valkattua sen verran reilu koko, että jo viime talvena ahkerassa käytössä ollut rotsi mahtunee koko tämänkin talven. Ohuempi sininen takki taas on muutaman euron kirppisbongaus, joka niin ikään on päätynyt pojun päälle useasti. Tämä on kuitenkin kokoa 86cm ja on siinä ja siinä pitäisikö se jo laittaa kohti uutta kotia.

Fransa Kidsin kunnon extra paksu toppatakki löytyi uutena eräällä Kouvolan kirppiskierroksella. Vaikka kokolappu väittää tämän olevan 92cm on toppis sen verran reilu, että tästä on varmasti vielä seuraavankin talven pakkasille. Takin pariksi löytyi Luhdan henkselilliset toppahousut kokoa 98cm, jotka pääsevät jo käyttöön kunnon kylmien iskiessä, vaikka ovatkin hieman reilut. Lisäksi pyykkikorissa odottavat niin ikään käytettynä hankitut Lindexin kevyttoppahousut viime talvelta, jotka onneksi mahtuvat vielä toistaiseksi ja ovat juuri passelit muutaman plussa-asteen keleille.

Kenkäosastolla mennään tällä hetkellä pääasiassa kaksilla popoilla - Tepsujen talvimaihareilla ja Crocsin lämpimillä saappailla. Jätkän jalan kasvu tuntuu hetkeksi pysähtyneen kunnon harppausten jälkeen ja toivon sydämeni pohjasta, että näillä pärjätään aina kevääseen asti, vaikka perus Kuomien hankinta onkin käynyt mielessä. Saapa nähdä onko tarvetta.

Okei, tätä tehdessä sana kirppishullu sai omassakin päässä uuden merkityksen... Lupaan, että seuraava postaus ei liity millään tasolla kirpputoreihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti