7.11.15

Valoa pimeään: Rauhalliset koti-illat


Saunassa se iski. Ajatus siitä, mistä kirjoitan tämän kuukauden Lumohaasteeseen, jonka aiheena on valoa pimeään, kuinka kukistaa ikävä kaamos. Muistakaahan, että jokainen bloggaaja voi ottaa osaa haasteeseen ja linkittää sen Facebookiin Lumoblogien sivuille, josta löytyy myös lisätietoa aiheesta!

Mutta siis mikä auttaa mua jaksamaan läpi pimeän ajanjakson? Vastaus on rauhalliset koti-illat. Sellaiset kun saa käydä yksin tai miehen kanssa kahdestaan saunassa, istua lauteilla ilman häslinkiä tasan niin pitkään kuin huvittaa, levittää hoitoaineen ja antaa sen vaikuttaa ilman että on mihinkään kiire. Ehtii ja jaksaa tehdä kaikki kauneudenhoitorutiinit sheivaamisesta ihon rasvaukseen ja kulmien nyppimiseen aivan kaikessa rauhassa.

Tänään yksin saunan lauteilla istuessani tuntui vaan niin hyvälle. Iltakahvi odotti pannussa chili-tonnikalapiirakan kaverina leipätikkujen lisäksi. Päässä muhi pitkästä aikaa sävytehoitoaine ja edessä odotti ihon kuorinta. Saunan ja sapuskojen jälkeen makoiltiin miehen kanssa yhdessä sohvalla ja mulla oli luvan kanssa aikaa raapustaa heti postaus kasaan tämän katsoessa vuoroin elokuvaa, vuoroin tietokoneensa ruutua.

Tälläisiä iltoja mä tarvitsen piristämään pimeyden keskelle - arkista rentoilua ilman isompia odotuksia. Pientä syötävää, yhdessäoloa, jossa molemmilla on lupa tehdä sitä mikä kiinnostaa toista silti ignooraamatta, rauhallisuutta ja sopivaan aikaan alkavia yöunia. Henkinen ikäni taitaa olla 50...

Niin yksinkertaiselta kuin konsepti kuulostaa, ovat tälläiset hetket arkena harvassa, sillä monesti pojan käytyä nukkumaan seuraa Pitkäletti heti perässä aikaisen herätyksen vuoksi. Ja monesti sitä on itsekin ollut niin väsynyt, ettei edes niinkään simppeli asia kuin saunassa käyminen ole kiinnostanut. Onneksi on viikonloput, vaikka tälläkin kertaa lauantaihin ja sunnuntaihin mahtuu ihan kiitettävästi ohjelmaa.

Mikä auttaa teitä jaksamaan pimeiden kuukausien yli? 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Munkin pitäisi polttaa useammin kynttilöitä! En tajua miksi se on melkeinpä kokonaan jäänyt :)

      Poista