26.12.15

Meidän joulun kuvamassa


Joulu alkaa olla lusittu. Päivät on olleet ihanan rentoja. Ollaan leikitty rutkasti, nautittu toistemme seurasta, koettu pieniä yllätyksiä, ulkoiltu, saatu pojan mummi kylään joulupäivänä, käyty porukoillani, vedetty joululaatikkoähkyt ja huomenna kokataankin osasta jotain uutta ja loput lentävät kylmästi roskiin (ja mä olin vielä tekevinäni niitä niin vähän!). Aika kohtuudella sitä on kuitenkin tullut ylipäätään syötyä.

Aatonaaton kauppareissulla poika sai valita itselleen joululahjan ja kotiin lähti vihreä traktori peräkärryllä. Hassua, että kaikista autohyllyn leluista juuri tämä oli ehdoton lemppari. Punainen tai sininen ei kelvannut, ei hienot kaivurit tai rekat, vaan juuri tuo vihreä traktori. Saamamme koristetontut on ajelleet menopelillä sen verran rajusti useampana päivänä, että toinen menetti tänään päänsä...

Lahjoja poika sai tarpeeksi, mutta mielestäni loppujen lopuksi aika kohtuudella - onneksi. Joulupäivän aamuna innostuin kuitenkin laittamaan lastenhuoneen laatikot uuteen uskoon ja nyt kaikki leikkivälineet on kuosissa ja jokaiselle on oma, selkeä paikka. Suosikki lahjoista taisi olla junanradan laajeneminen sekä bussi. Pikkujätkää lahjottiin myös mun pyynnöstä Muumiperheen lauluretki -kirjalla ja cd:llä, joka on soinut meillä kilpaa Pitkäletin saamien Turmion Kätilöiden ja Disturbedin levyjen kanssa. Lisäksi lahjanurkasta löytyi mm. mun hankkima Muumi-piirustussetti, Muumi-pyyhe ja -hiusharja, joka tuli todella tarpeeseen sekä pieni auto. Meikäläinen taas sai lisää Taika-astiastoa.

Tämä joulu on ollut jollain tasolla erilainen, rento, mutta merkityksellinen. Meillä ei ollut kunnon kinkkua tai kuusta, mutta pitkästä aikaa meillä on todella ollut energiaa, jaksamista ja aikaa olla yhdessä muutenkin kuin vierekkäin nukkumalla tai Prisman vihannesosastolla. Samalla kun mua harmittaa, että pyhät jäävät taakse ja mieskin suuntaa vajaaksi viikoksi töihin, olen innoissani, sillä pian tulen ja tullaan näkemään muualla opiskelevia kavereita ennen vuoden vaihtumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti