12.12.15

Mummola


Ruokaa, pipareita, pikkujätkän kummeihin ja veljenpoikiin törmäämistä, leikkejä. Käytiin tänään mummolassa. Paikassa, jossa ruoka on suolaisempaa kuin kotona ja vatsan saa täyteen karjalanpaistia ja jossa poika riehaantuu hulluna, sillä pappa on aika lailla ihmislistan kärkikastia. Paikassa, josta saatiin mukaan joululahja-Metsolaa, kun äitini ei malttanut pitää suutaan kiinni aattoon asti ja mihin oli taas kotiutunut uusi Noshin kangaspaketti ja tilauksia otettiin vastaan mitä niistä tehdään.

Lattia täyttyi nopeasti leluista, joista osa on mun vanhoja ja osa alun perin serkkuja tai poikaa varten hankittuja, yleensä kirppikseltä. Meikäläisen Tupperwaren joulunalle saikin lähteä meille kotiin matkustaen koko matkan pojan sylissä ja nukkuu tällä hetkellä tämän kainalossa tiukassa otteessa.

Parasta mummolassa lienevät kuitenkin soittimet - haitari, piano ja sähköurut, jotka kaikki täytyy käydä läpi. Kitara on pientä testailua lukuun ottamatta pysynyt visusti seinällä turvassa, sen verran raju soittaja pieni jätkä oli ainakin vielä kesällä. Itsekin olin ihan fiiliksissä päästessäni testaamaan pitkästä aikaa pianoa, vaikka poika huusikin kovaan ääneen ei ja yritti pitää mun kädet poissa saadakseen koko soittimien itselleen...

Tämä koko päivä on oltu menossa, kun aamu aloitettiin kotikaupungin joulumarkkinoilla, josta ei (onneksi) löytynyt mitään. Huomenna lähdetään jo aamusta pikkujätkän mummilaan Helsinkiin ja iltapäivällä suunnataan Haltialan tilan joulutapahtumaan, joten mun lienee parasta kömpiä suihkun kautta nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti