25.12.15

Synttärisuunnitelmia


Joulun jäädessä taakse on meillä edessä pojan syntymäpäivät. Loppiainen on jo yllättävän lähellä ja mikä olisi parempi päivä juhlia 7.1. syntynyttä poikaa. Kaksi vuotta on kohta plakkarissa, vitsit miten iso jätkä rääpäleestä onkaan kasvanut. Niin hienoa kuin pojan vanheneminen onkaan, en odota innolla juhlien järkkäämistä. Siivousrumba ja tarjottavien valmistaminen ei vaan houkuta, vaikka kieltämättä oli ihan hauskaa valkkailla nettikaupasta pientä juhlakoristusta ja tarvikkeita... Kotisohvalta shoppailu on sopivan rentoa.

Mä aion päästä tänä vuonna suhteellisen helpolla. Tällä kertaa, kuten edellisenäkin, meillä tullaan juomaan kahvit pahvimukeista ja syömään kakut kertakäyttölautasilta. Lusikat ovat sentään ihka aitoa tavaraa, samoin tarjoiluastiat. Värimaailma tulee olemaan mustavalkoinen ja teema löyhästi Muumien ympärille rakentuva. 

Tarjottavat saavat olla osaksi itse tehtyjä, osaksi ostettuja. Kakkuina toimii pakastevalmisteet kahdessa eri sortissa, joihin teen itse marsipaanista tai sokerimassasta Hattivatti-koristuksen. Vaikka nautin viime vuonna elämäni ensimmäisen täytekakun tekemisestä siinä onnistuen, en halua stressata tällä kertaa. Pienet karjalanpiirakat saavat myös kotiutua kaupan pakastealtaan kautta. Itse tulen luultavasti leipomaan Muumien muotoisia keksejä, suolaista piirakkaa sekä mokkapaloja ja voi olla, että pöydästä löytyy myös pieniä herkkuja, kuten karkkia tai jotakin suolaista. 

Vieraat meillä on vedetty minimiin - paikalle on kutsuttu isovanhemmat puolisoineen, pojan isomummo, kummit ja jätkän serkkupojat sekä yksi ystävä lapsineen. Nopean ja toivottavasti virheettömän laskun perusteella kutsuttuja on siis 14 plus me kolme. Jo lähipiiristä tulee yllättävän iso määrä porukkaa, vaikkei mukana ole edes kaikkia veljiäni! Viime kerralla vieraat oli kutsuttu porrastetusti pienen miehen unien takia, mutta tällä kertaa ihmiset saapuvat "klo 14 alkaen" - seisova pöytä on katettu ja kahvia löytyy termareista sekä pannusta, joten jokainen pääsee ottamaan heti kun hyvältä tuntuu ja uskon, että meidän kolmio nielee ihmiset juuri ja juuri, vaikka kaikki tulisivatkin samalla ovenavauksella. 

Tämän postauksen kirjoittaminen selkeytti mun ajatuksia juhlien suhteen aika hyvin. Avainsanat tässäkin, kuten meidän joulunvietossakin, ovat onnistuminen stressittömästi ja suht vähällä vaivalla. Tällä kertaa en keskity niin pitkälle pöydänantimiin, vaan koitan saada hieman koristusta muuhunkin kotiin sekä yritän itsekin nauttia juhlista, jutella ja olla todistelematta mitään. Ja jos mun ei tällä kertaa tarvitsisi jälkikäteen päivitellä omaa kiireessä valkattua juhlalookia, haha.  

Kuvassa poika 1v. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti