29.12.15

Vuosi 2015

Ensin ajattelin skipata tälläisen postauksen ja vikkelään, mutta tuntui jotenkin tarpeelliselta kelata mennyttä vuotta taaksepäin ihan oman pääkopankin kannalta. 2015 ei ole ollut mitään mullistavaa aikaa edelliseen verrattuna. Pakko sanoa, että ihan ensi muistelemisella ei tule koko vuodesta mitään erikoista mieleen. 2015 on ollut jossain määrin tasapaksua taivallusta - ei hyvää, muttei kovin huonoakaan. Uusia kokemuksia on sadellut joka tuutista ja olen tehnyt asioita, joita en uskonut tekeväni. Samaan aikaan olen kriisellyt tulevaisuudesta enemmän kuin laki sallii, mikä tällä istumalla tuntuu typerältä murehtimiselta, mutta sellainen meikäläinen vaan on.

Viimeisen 12 kuukauden aikana poika on kasvanut isosta vauvasta isommaksi taaperoksi, jonka luonne on voimistunut, sanat löytyneet, samoin monet mielenkiinnonkohteet. En edes muista millainen tämä oli viime tammikuussa! Muumit on pop, samoin bussit, rekat ja kokkaaminen, kommunikaatio onnistuu ja aina aika ajoin tämän pitää näyttää riiviöpuolensa... Pieni suuri mies.

Mutta mitä kuluneeseen vuoteen on mahtunut:


Tammikuu 2015:
Pikkujätkä täytti vuoden. Aloitin esivalintatehtävien teon Lahden Muotsikan valokuvauslinjalle. Täytin itse 22 vuotta. Kirjoitin Kaunisteltua-blogia, joka kuului Indiedaysin Inspirationiin. Kärsin identiteettikriisistä miettiessäni tulevia opintoja sekä tulevaisuutta ja koin jonkunlaisen äitikuplan puhkeamisen, jonka jälkeen ympäröivä maailma kiinnosti eri tavalla syksyn ja talven kaamoksen muuttuessa kevääksi.


Helmikuu 2015:
Perustin Kuvastin-blogin aloittaen bloggaamisen puhtaalta pöydältä kuvitellen, että tuotan kevyempää ja ei niin perhekeskeistä lifestyle-sisältöä. No, hiljalleen palattiin aika lailla siihen, mitä Kaunisteltuakin oli. Pakersin edelleen esivalintatehtävien parissa ja kirppistelin myös ahkerasti arjen keskellä.


Maaliskuu 2015:
Turun Taideakatemia julkaisi esivalintatehtävänsä, jotka kokosinkin lopulta yhdessä illassa. Vietettiin miehen kanssa treffipäivää mm. Kiasmassa käyden, mun puolikalju tukkataival alkoi kun ajelin itse pään isältäni lainaamalla hiusleikkurilla, odotettiin kevättä, Eve ja Aada olivat meillä kylässä, nähtiin toista äitikaveria useammin ja kuvien perusteella aurinko paistoi ja ilmat lämpenivät.


Huhtikuu 2015: 
Lapsi- ja antiikkimessuilua sekä kirppistapahtumia. Esivalintatehtävät piti palauttaa. Olin jännittynyt ja fiiliksissä kuinka koulujutut menevät, tietysti myös toiveikas. Käytiin pojan kanssa parin päivän Turku-visiitillä, joka pitäisi uusia taas, jotta näkisi kavereita ja ihanaa kaupunkia! Lisäksi osallistuin Indiedaysin bloggaajapäivään ja blogigaalaan ja olin ekaa (ja toistaiseksi vikaa) kertaa yötä erossa pojasta.


Toukokuu 2015: 
Käytiin miehen kanssa pitkästä aikaa kaverijätkien ja Berlin Nun-bändin keikalla. Hiusten väri oli pitkin kevättä vaihtunut ahkerasti ja lopulta olinkin blondi. Osallistuin Muotoiluinstituutin pääsykokeisiin, jonne esivalintatehtävät olivat mut kantaneet, mutten päässyt kokeissa loppuun saakka. Kuun vaihteessa koitti myös Turun Taideakatemian kokeet, joissa olin vikan reilun kymmenen joukossa, mutta opiskelupaikka jäi saamatta.


Kesäkuu 2015:
Ekat päivät menivät Turussa kokeissa. 13.6. oltiin oltu miehen kanssa kaksi vuotta kihloissa. Elettiin arkea ja meikäläinen venasi tietoa Turun koulupaikasta jännityksen ja kauhun vallassa.


Heinäkuu 2015: 
Opiskelupaikan jäätyä saamatta iski totaalinen vauvakuume ja ahdistus tulevasta - teki mieli saavuttaa jotain ja edetä elämässä. Päätin, että palaan elokuun lopulla kansanopistoon 2. vuoden opiskelijaksi eli tekemään lähinnä omia projektejani. Eka vuosi kyseisessä oppilaitoksessa 2012-2013 oli tuottoisa muutenkin kuin sen takia, että tapasin miehen. Heinäkuussa nautittiin myös kesästä.


Elokuu 2015: 
Tein elämäni ensimmäisen hääkuvauskeikan. Koeajettiin turhan monta autoa ja mulla oli taas pientä identiteettikriisin poikasta. Kuun lopulla alkoi koulu.


Syyskuu 2015:
Opinnot olivat alkaneet, mutta alkukuusta mulla oli vaan omaehtoista työskentelyä (kuten pääasiassa tulossa nyt keväälläkin). Vietettiin äitikaverin kanssa mukava ilta ilman lapsia ja totuttelin ajatukseen, että mun vakio päiväkahviseura aloittaa opiskelut ja pojan leikkikaveri menee hoitoon. Alettiin käymään seurakunnan kerhoissa kahdesti viikossa. Poika aloitti lyhyen perhepäivähoito-pätkän, kun päätin sisällyttää vuoteen myös lähiopetusta. Lisäksi mulla hajosi sekä tietokone että kännykkä, mikä tarkoitti yllättäviä investointeja. Kävin Even blogin lukijapäivillä ja seuraavalla viikolla tytöt tulivatkin Lahteen meidän vieraiksi. Blogista tuli osa Lumoblogeja.


Lokakuu 2015: 
Pimiökurssin tehtävät painoivat päälle, vierailtiin HRVDE-tapahtumassa sekä I love me -messuilla, DigiExpossa ja kuun loppuun mahtui vielä Indiedaysin bloggaajapäivä. Rakastuin lehtikaaliin ja tein elämäni ekan halloween-kurpitsan. Vauvakuumeilin rajusti.


Marraskuu 2015: 
Pienen opiskelupyrähdyksen jälkeen kotiäitiys tuntui taas hyvälle, vaikka samalla pitikin (ja pitääkin) saada jotain aikaiseksi ja koittaa kehittyä. Pääasiassa kuukausi meni koomassa, väsymyksessä ja syysmasennuksessa, minkä laajuuden on huomannut vasta näin jälkikäteen. Loppukuusta vietettiin Lumoblogien pikkujouluja ja tapasin lisää kivoja tyyppejä!


Joulukuu 2015:
Kooma jatkui melkeinpä jouluun asti. Tieto opiskelupaikan valitsemisen lähestymisestä ja uudesta hakurumbasta herätti mietteitä ja ristiriitoja, etenkin kun puheeksi tuli asettuminen Helsingin suuntaan lähivuosina. Koitin etsiä joulufiilistä lumettomasta maasta huolimatta jossain määrin onnistuen. Pyhät toivat aikaa rauhoittua ja yllättävät käänteet aiheuttivat hämmennystä, rutkasti onnea ja ihmetystä.

Näillä eväillä vuoteen 2016! En malta odottaa mitä onkaan tiedossa. Pakko sanoa, ettei mulla ole aavistustakaan mitä tuleman pitää, toiveita ja unelmia senkin edestä.

2 kommenttia:

 1. Hyvä pläjäys vuodestanne, ainakin tällaiselle uudelle lukijalle.
  Voi tsiisus mua häiritsee että tuolla käyttäjäraadin taulukossa profiilikuvani on jostain syystä musta suttu vuodelta 2013 joka esitää conversejani. Miksihän se on heittänyt tuon kuvan... anyway, hyvää tulevaa uutta vuotta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit :) Mullakin on muuten ollut vastaavia ongelmia juuri kuvien kanssa muiden blogeja seuratessa. Huoh. Hyvää tätä vuotta sinnekin! :)

   Poista