3.1.16

Kohta kaks veen soppi


Pojan syntymäpäivä lähestyy - muutamaa päivää vaille kaksi vuotta plakkarissa. Samalla lähestyy myös siivousurakka, leivonta ja vieraiden kestitseminen. Aiemmassa postauksessa uhosin turvautuvani mm. pakastekakkuihin, mutta loppujen lopuksi homma meneekin niin, että jätän kakut pois listalta, mutta leivonkin kaiken itse. Joo... En mä halunnutkaan mennä sieltä mistä aita on matalin. Pahvimukit sen sijaan odottavat jo postissa noutajaa.

Perjantai-iltana miettiessäni kämpän kuntoon saamista lipui katse pitkin asuntoa. Makuuhuoneen nurkassa kökötti kassillinen petivaatteita, jotka oli ollut pakko raivata pois lelujen tieltä lastenhuoneen lipastosta, miehen paperit lojuivat pitkin tietokonepöytää ja eteisen kaapista pursosi käsineitä, huiveja ja pipoja. Koti tarvitsi ehdottomasti uusia säilytysratkaisuja, joten lauantaina suunnattiin nokka kohti Ikeaa.

Isoin ostos oli Trofast-säilytysjärjestelmä, muuten hamstrattiin kotiin vaan erinäisiä laatikoita. Hakusessa oli edullinen systeemi, jota pystyisi mahdollisesti jatkossa laajentamaan ja josta lapsi löytäisi itse lelunsa kätevästi. Taapero pystyy ottamaan laatikot pois rungosta ja kantamaan olkkariin juuri ne millä haluaa leikkiä, mikä on kieltämättä sekä hyvä että huono juttu. Eilen uutuudenviehätyksen ollessa päällä oli meidän olohuoneen matto nimittäin yhtä laatikkomerta.

Pojan huone on tietyllä tapaa murrosvaiheessa, sillä ostoslistalla on vielä junnusänky. Vuoteen hankinnan kanssa ei ole pidetty liiemmin kiirettä, sillä poika viihtyy pinnasängyssä, eikä esimerkiksi yritä tulla itse pois. Pikkujätkä on kuitenkin unihommissa vähän sen luonteinen, että lienee parasta odottaa kevään energiapaukkua ennen kuin aloittaa totuttelemisen uuteen sänkyyn, joka luultavasti tulee olemaan Ikean Mygga.

Osa asunnosta on pienten muutosten myötä jo siivottu ja huomenna meikäläinen pääsee leipomaan ekat tarjottavat loppiaisen juhlia varten ja taidanpa ripustaa tilaamani serpentiinit ja viirinauhatkin jo paria päivää ennen osittain 2v-kuvia, osittain vain fiilistelyä varten. Jätkän virallisena syntymäpäivänä voidaankin sitten jo ottaa rennosti, kun juhlinta on takanapäin.

Kaksi vuotta on mennyt hujauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti