14.1.16

Keittiössä taaperon kanssa: Kaurateeleipäset


Koska meillä asustaa leipomista ja kokkaamista rakastava juuri 2 vuotta täyttänyt, ajattelin koota uuden postaussarjan leipomuksista, jotka onnistuvat hermoja raastamatta pienen kokkaajan kanssa ja maistuvat kaiken lisäksi niin lapselle kuin aikuiselle. Tai ainakin meille! Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, ettei esimerkiksi juustokakku kuulunut ainakaan tässä huushollissa siihen kategoriaan, joka onnistuu vaivatta lapsen avustuksella, mutta onneksi on sellaisiakin ohjeita, joissa jo taaperoikäinenkin voi tehdä suurimman osan työstä.

Tänään kaipasin jotain todella nopeaa, helppoa ja suolaista päiväkahvin kyytipojaksi ja pojalle välipalaksi. Googlettaessa päädyttiin ensimmäisenä vastaantulleeseen ohjeeseen. Myllyn Parhaan nettisivuilta bongasin kaurateeleipäsen, joka ei vaadi kohotusta ja paistuukin korkeassa lämpötilassa kymmenessä minuutissa. Myönnetään, että olin ennakkoluuloinen sen suhteen voiko noin helppo olla oikeasti hyvää, mutta oli! Meidän versiossa tosin oli hieman enemmän kaurahiutaleita jauhojen sijasta ja sokeri korvattu hunajalla. Kuvittelin, että leipäsiä olisi jäänyt miehelle iltapalaksi, mutta vedeltiin tyytyväisenä pikkujätkän kanssa koko satsi päivän aikana naamaan... Hups.

Tuntuu ihan hullulle, että voin sulattamista ja täydestä maitopurkista kaatamista lukuun ottamatta poika pystyi mittaamaan kaikki ainekset kulhoon, kunhan äiti kertoi millä välineellä otetaan ja monta laitetaan. Tyyppi alkaa olla jo aika etevä laskijakin, kun kipatessa kuului "yksi, kassi..." Sekoittaessaan taikinaa poju totesi kasvot loistaen, että "-ami (Jami) leipoo, äiti auttaa". Juu, niin se menee. Äitin poika, kiva että on yhteisiä mielenkiinnonkohteita, vaikka pienen leipomisinnostus on monesti jopa meikäläisen intoa kovempi.

Koitin olla sanomatta tätä, mutta pakko: Mihin se mun vauva katosi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti