7.1.16

Syntymäpäivälaulu


Täällä kirjoittaa 2-vuotiaan äiti. Eilen kestittiin vieraita ja tänään oikeana synttärinä ollaan vaan eletty normaalia arkea, tosin suht herkkujentäyteistä sellaista kiitos eilisten jämien. Meikäläinen on niin onnellinen, että juhlat ovat takanapäin ja nyt voi keskittyä vaan olemiseen, sillä vaikka rakastankin leipomista ei syntymäpäivien järkkääminen ole ihan lemppareinta puuhaa, enkä myöskään nauti ihmispaljoudesta kotona, vaikka kaikki läheisiä ovatkin. Kunnialla kuitenkin selvittiin!

Pikkujätkä vietti juhlia edeltävän päivän mummilassa ja mulla oli tilaisuus leipoa ja siivota aivan kaikessa rauhassa. Loppujen lopuksi tarjottavana oli kinkkupiirakkaa (rasvattomalla kermaviilipohjalla, suosittelen!), pasteijoita, mokkapaloja, sitruunatorttua sekä keksejä ja karkkeja. Ei siis pakastekakkuja, kuten uhosin. Mua jännitti toden teolla riittääkö safka, mutta riittihän se ja vikat saivat vielä rasiat makeaa mukaan. Mitään en polttanut leipoessa ja kaikki meni nappiin, vaikka mokkapaloja ennen loppuivat kananmunat ja piti etsiä ohje, johon niitä ei tule. Ehkä ensi vuonna jaksaa taas koittaa jotain kunnianhimoisempaa ja tehdä jopa se täytekakun?

Kaiken kaikkiaan iltapäivä meni nopeasti vieraiden tullessa ja mennessä. Alkuhämmennyksen jälkeen synttärisankarikin lämpeni ihmismäärälle ja touhusi isovanhempien ja kummien kanssa sekä pääsi ajelemaan uusilla autoilla melkein samanikäisen kaverinsa kanssa. Lahjat olivat myös kaikki todella mieleisiä ja tänään päivä onkin mennyt sutjakasti uusilla leluilla leikkiessä ja uutta Muumi-dvd:tä katsoessa, vaikka tarettiin me jopa pistäytymään ulkonakin.

Juhlien, niin joulun kuin nyt synttärienkin jäädessä taakse alkaa taas arki. En voisi olla enemmän innoissani päästessäni taas rutiinien makuun ja pyörittämään hommaa kotona aamusta alkuiltaan, sillä aina on viikonloput ja yleensä ohjelmaa. Ensi viikolla jatkuvat taas kerhotkin ja samalla on tarkoitus ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa laajemman kuvausprojektin teko ja keskittyä muutenkin koulujuttuihin.

Nyt tuntuu, että vuosi 2016 on päässyt kunnolla käyntiin!

4 kommenttia: