23.2.16

Keittiössä taaperon kanssa: Syrnikit


Me ollaan oikea lettuperhe. Tai no kaipa ahkeran lettujen teon voi laittaa täysin meikäläisen piikkiin. On ne vaan hyviä! Tavalliset lätyt ovat saaneet rinnalleen monta kilpailijaa muun muassa amerikkalaisista pannukakuista ja nyt uusimpana syrnikeistä eli rahkaletuista. Viimeisenä mainittu uppoaa myös parhaiten jälkikasvuun, jolle ei aina tavalliset letut maistu. Meidän versiot valmistuvat tällä ohjeella. Kuvien vadelmahillo tosin on peräisin kaupan hyllyltä, kun sitä tuli E-koodilistasta huolimatta ostettua laskiaispulliin.

Rahkaisat letut ovat nousseet myös omaksi lempparikseni. Paremman maun lisäksi syrnikit on myös helppo paistaa, sillä koostumus ei ole yhtä vellimäinen kuin perus letuissa. Toisaalta ravintoarvotkin ovat ainakin astetta paremmat, kun joukosta löytyy rahkan lisäksi enemmän kananmunaa ja vähemmän valkoisia vehnäjauhoja. Toistaiseksi en ole korvannut sokeria hunajalla, mutta sekin versio täytyy ehdottomasti koittaa.

Plussaa on myös ehdottomasti se, että lapsi pääsee mukaan valmistukseen sekoittamalla taikinaa ja esimerkiksi mittaamalla sokeria ja jauhoja. Meidän pienen miehen leivontainto ei ole laskenut mihinkään ja viimeksi tänään sain keksiä lennosta jotain super kivaa tekemistä tämän halutessa vispilän varteen. Niin kivaa kun herkkujen tekeminen onkaan, alkaa meikäläisen muodoissa näkyä jatkuva keittiössä häärääminen. Toisaalta tulihan niitä isompia housuja juuri ostettua, joten mikäs siinä...

2 kommenttia: