4.2.16

Lapsi, älä kasva!


Tää on pieni, tää kanssa, tämä myös... Aamulla nappasin kaapista pojalle tottuneesti maastonvihreän t-paidan mustavalkoisten housujen kaveriksi. Paidan, josta olikin salakavalasti tullut napapaita. Sukulaisten kommentit pojan venähtämisestä taitavat pitää paikkaansa. Pitkä jätkä ei enää oikein mahdu 92cm-kokoisiin kuteisiin. Perusvaatteiden jäädessä nafteiksi puskee päälle myös kevät, joka lapsiperheessä tuntuu väistämättä tarkoittavan investointeja. Eilen uuteen kotiin meiltä lähtivät pikkujätkän välikausikengät kokoa 25 ja kohta pitäisi löytää uudet. Samoin muut ulkovaatteet kaipaavat pientä päivitystä, joka tarkoittaa taas rahanmenoa. Hyi. Kirppislakko voidaan laittaa pannaan ja toivoa, että sitä kautta löytyisi jotain tarvelistalla olevaa (eikä ainoastaan kaikkea muuta kivaa...). Softshell-haalarin ostinkin jo Name Itistä - ei huono juttu, sillä plussakelit kolkuttavat kuulemma jo ovenraossa jos sääennustetta on uskominen.

Mitä pojan kaapista tällä hetkellä uupuu?
- kevätkengät - sekä kosteutta pitävät vk:t että jonkinlaiset tennarit lämpimille keleille/automatkoille
- välikauteen sopivat ulkohousut (ehkä takki)
- toiset vk-hanskat
- huppareita
- t-paitoja
- kollaripaitoja

Ja mitähän vielä...

Housuja sen sijaan on oikein kiitettävästä, kollareita muutamat eikä enempää tarvitse ja legginssejä senkin edestä. Pikkujätkän kaappi tyhjeni kivasti tämäniltaisen inventaarion myötä paljastaen todellisen luonteensa, kun jäljelle jäi vaan käyttökelpoisia vaatteita. Myönnetään, että siivouksen myötä kiertoon lähtee myös kuteita, joita ei vaan syystä tai toisesta tule pojalle puettua, vaikkei niissä mitään varsinaista vikaa olekaan. Sama homma pitäisi jälleen kerran tehdä omallekin kaapille, jossa valtaa pitävät monet ihan ok:t vaatekappaleet, joissa kuitenkin joku nyppii.

Vaikka olen ollut äiti päälle kaksi vuotta, tuntuu lapsen kasvu silti jollain tapaa haikealta ja koosta toiseen hyppääminen tulee aina yllättäen, vaikka omasta mielestäni olen jo hyvän aikaa hamstrannut kaappiin 98/104-kokoisia vaatteita. En kuitenkaan tarpeeksi.

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!

  Olen tehnyt haikeana vastaavia inventaarioita A:n vaatekaappiin. Miksi aika kuluu niin nopeasti ja isojen tyttöjen puolelta vaatteiden ostaminen tuntuu niin kamalalta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä viimeksi tänään käpäilin kauppareissulla vauvanvaatteita, jotka oli niin söpöjä toisin kuin isompien poikien osastolla olevat... :D

   Poista