19.2.16

Ne on vaan vaatteita!


Tänään julkaistiin Gugguun kevät- ja kesämalliston huivit ja pipot. Mä en tietäisi tätä ilman Facebookin ryhmiä ja Gugguun FB:ssä käyvää tiukkaa kommentointia. Ilmeisesti kyseisen merkin sivut eivät kantaneet suurta fanijoukkoa myssyn kuvat silmissään. Mini Rodinin julkaistaessa 10-vuotisen taipaleensa kunniaksi ekan satsin vanhoja kuoseja ja mainostettua tätä sähköpostitse klikkasin itseni vahingossa MR:n sivuille ja leuka putosi lattiaan - meikäläisen jonotusnumero olisi ollut 5000 jotain. No, onneksi ei ollut aikomustakaan tilata mitään ja pystyin sulkemaan selaimen hieman naureskellen.

Mä rakastan lastenvaatteita. Muun muassa Vimmaa, Papua, Gugguuta, Mini Rodinia ja niiden ohella markettikamaa jos se vaan näyttää hyvälle. Ymmärrän niitä, joille vaatteet ovat vain vaatteita sekä toisaalta niitä, jotka haluavat panostaa ja käyttää enemmän rahaa. Jokainen tyylillään. Itselleni paras mieli tulee, kun löytää niitä ns. merkkikuteita edullisesti esimerkiksi alennusmyynneistä tai kirpputoreilta. Tietysti välillä tulee tilattua jotain arvokkaampia uutuuksia mikäli ne on vaan pakko saada, mutta pääasiassa koitan saada hyvää, omaa silmää miellyttävää ja käyttökelpoista halvalla.

Mun pieneen päähän ei kuitenkaan mahdu se raivo esimerkiksi Gugguuta kohtaan, kun perheenäiti ei saakaan tilattua jälkikasvulleen paitaan mätsäävää uutuus pipoa tai huivia juuri silloin kun ne ilmestyvät tai kun joku jää ilman Rodinin pallokalalakanoita. Okei, totta kai on kurjaa jos tekniikka pettää tai tuotteita on sen verran niukasti, etteivät kaikki saa haluamaansa, mutta niinhän se elämässä menee. Mikä tekee siitä yhdestä myssystä niin tärkeän, ettei joku muu käy? Tai miksi on saatava juuri ne pallokalalakanat?

Lastenvaatteita ostaessa ei osteta pelkkiä kuteita, vaan statusta. Tuskin kovinkaan monelle enää pelkkä parempi laatu, jota merkkivaatteilla uskotaan olevan toimii kannustimena - etenkin, kun todistusaineistot osoittavat tietyissä tapauksissa jotain ihan muuta. Kieltämättä joidenkin merkkien kuteet yksinkertaisesti vaan näyttävät niin hyvälle, että ne on pakko saada. Tietyn merkkisten vaatteiden hankkiminen ei ole pelkästään lasten pukemista, vaan jopa harrastus. Mutta silti - silti ne ovat vaan vaatteita, mikä jokaisen kannattaisi pitää mielessä. Mäkin joitan pysyä yöt sängyssä, enkä nouse ylös jonkun jumpsuitin takia, kuten edellisessä postauksessa mainitsin.

Onneksi tähän asti ilmestyneet mallistot ovat olleet pääasiassa täynnä pastellivärejä tai outoja kuoseja, eikä vastaan ole tullut mitään must have -juttuja, jotka veisivät rahat tililtä. Meidän viimeaikaiseksi värilemppariksi on puolivahingossa noussut punainen - Kontista löytyi nimittäin Marimekon uudet housut ja Vekarakirppikseltä Beau LOvesin huppari tuossa kirkkaassa sävyssä!

8 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus ja aika samoilla linjoilla olenkin, vaikkakin ensimmäistä kertaa nyt olen välillä vilkaissut pääseekö Gugguun sivuille läpi, kun pipon olisin tilannut. Meinasin kirjoittaa tästä samasta ilmiöstä omaan blogiini, kunhan tiedän mikä on lopputulema: luovutanko vai saanko hankittua pipon :D

  Mutta ehdottomasti sitä mieltä, että mielenrauhaansa ei kannata näiden juttujen takia menettää. Vaikka ärsyttävää se onkin, jos tekniikka ei pelitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Ja toivottavasti sait loppujen lopuksi pipon! :D

   Poista
 2. Ah, just näin! Kyllä mäkin tykkään monista lasten merkkivaatteista, mutta rajansa kaikella :D nauratti toi jonotusnumero, voi apua!

  VastaaPoista
 3. Just niin! Vaikka kyllä mä oon valmis maksamaan myös kotimaisuudesta,se on mulla yksi ostopäätökseen vaikuttava juttu. Varsinkin kun ne vaatteet muutenkin useimmiten on laadukkaita ja ekologisesti valmisettuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisuus esim. työllistämisnäkökulmastakin on kyllä plussaa.

   Poista
 4. Mä olen mummu kahdelle lastenlapselle, enemmän tulee tehtyä niin että annan rahaa ja käsken ostaa itse, kuin että itse ostaisin. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että liityit lukijaksi ja täytyy toki tulla vastavierailulle. :)

   Poista