15.3.16

NEXT level juttu


Kaikki alkoi siitä, kun tarvitsin pojalle t-paitoja ja mielessä käväisi, että musta takki ei olisi yhtään hullumpi olla kaapissa. Selasin H&M:n, Lindexin, KappAhlin, Elloksen sekä joukon tyyriimpiä kauppoja, mutta mustaa ohutta takkia ei vaan löytynyt, eikä edes niitä perus t-paitoja Hennesiä lukuun ottamatta, eikä sielläkään kovin monessa värissä. Sitten muistin paidan, jonka äitini oli tuonut pojalle Tallinnasta - NEXT!

Ulkomainen verkkokauppa, siinä täytyy olla jotain hämärää. Isot postikulut, hidas toimitus tai huonot maksuvaihtoehdot. Joskus olin Facebookin ihmeellisessä maailmassa törmännyt keskusteluun, jossa kehuttiin kyseistä mestaa, mutta jotain vikaa siinä täytyi silti olla. Klikkasin itseni kuitenkin katselukierrokselle ja kappas - sopivan oloinen, vieläpä vedenpitävä ja ennen kaikkea edullinen takkiasia oli edessäni. Vau. Muutkin hommat olivat kuosissa - maksun sai laskulle ilman lisäkuluja, toimitus kestäisi max kolme päivää (ei sillä että mulla olisi mikään kiire...), eikä yli 25 euron tilauksesta tarvitsisi maksaa ollenkaan toimitusmaksuja. Voiko olla totta? Lisäksi vaatteet tuodaan kotiovelle, kuten esimerkiksi Rodinilta tilatessa.

Kiitos mahtavan fb-ryhmän sain myös kasan vastauksia kokojen vastaavuudesta ja laadunkin kehuttiin olevan mainio. Takin ja t-paitojen (kaikki kokoa 98cm) lisäksi ostoskoriin tuli klikkailtua neulehuppari (98/104cm), legginssit (104cm) sekä Star Wars -lippis (3-4y) kesän varalle. En muista milloin olisin saanut samalla summalle pojalle yhtä paljon vaatetta, sillä esimerkiksi Henkkamaukassa ei ole viime aikoina tullut kovin usein käytyä. Vähän alkoi jopa harmittamaan, etten ole aiemmin tajunnut Nextin olemassaoloa, sillä erityisesti perusvaatteita, kuten pitkähihaisia (n. 20e/4kpl) tai huppareita (n.30e/4kpl) tarvitsee aina, eikä niistä halua maksaa itseään kipeäksi.

Tänään aamulla sain tekstiviestin, jossa varmistettiin toimitusajankohta tälle iltapäivälle ja vaatteet kotituivat mallikkaasti 1,5 vuorokaudessa siitä, kun olin laittanut tilauksen menemään. Kuteet lennätettiin Leedsistä ja silti ne olivat meillä nopeammin kuin paketti normisti kulkisi Suomen sisällä. Plussana myös se, että koko toimitusprosessia oli helppo seurata DHL:n pakettiseurannan kautta. Kaikkein ekologisinta hommaa tämä ei suinkaan ole ja mm. vaatteiden alkuperä on mulle täysin vieras. Lisäksi mahdollinen palautus voi olla tyyristä, mutta ainahan kuteet voi lahjoittaa eteenpäin tai iskeä kirpputorikuormaan saadaakseen edes vähän takaisin.

En todellakaan usko, että tämä jäi viimeiseksi Next-tilaukseksi, sillä kaikki asiat olivat sen verran mallillaan ja jokainen vaate juuri sellainen kuin kuvittelinkin.

4 kommenttia:

 1. Mites nuo koot sitten piti paikkaansa? Käytättekö ihan samaa kokoa jos ostatte vaikka H&M:stä? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoissa mennään H&M:n kanssa. :) T-paidat ainakin saman kokoisia, neulehuppari taas yllättävän reilu ainakin ennen pesua.

   Poista
 2. Nextillä on tosi kivoja vaatteita ja hinnat mielestäni sopivat. Olen tilannut sieltä monesti kun lapsi oli vauva, mutta nyt jostain syystä jäänyt. En taida edes uskaltaa mennä katsomaan mitä ihanaa niillä on siellä nyt tarjota. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintataso on todellakin kohdallaan! Ei kai pieni kurkkauskierros mitään haittaa ;)

   Poista