13.5.16

Perjantai 13. & nt-ultra


Hei, äiti kertoo sulle nyt salaisuuden. Äitin masussa on ihan pieni vauva. "EI! Fröbelin Palikat!"vastasi poika. Aha. Ei tän nyt ihan näin pitänyt mennä. Olin kuvitellut astetta henkevämmän keskustelun ja odottanut pitkään, että saan sanoa toiselle suoraan, että marraskuussa meitä on luultavasti neljä. Susta tulee kuule isoveli. Kysyessäni myöhemmin muistaako pikkujätkä mitä äitin masussa on, vastasi tämä vain joo ja tökkäsi mua sormella napaan...

Olen ollut koko alkuraskauden pienen pelon vallassa, enkä ole antanut itseni nauttia. Tänään nähdessäni miehen kanssa pienet kädet, nenän, silmän alut ja jalat sairaalan screenillä oli pakko vuodattaa kyyneleitä silkasta helpotuksesta. Siinä se tyyppi heilui, tismalleen viikkoja vastaavan kokoisena, juuri sellaisena kuin pitikin. Niskaturvotusluku oli mitätön, eikä kohonnutta riskiä esimerkiksi Downin syndroomaan ole. Tästä eteenpäin en stressaa tai pelkää, vaan annan kaiken tulla sellaisena vastaan kuin tulee. Mä olen nyt täysin virallisesti raskaana.

Päivä ei muutenkaan ollut huono. Sähköpostiin tipahti pääsykoekutsu Turun AMK:n Taideakatemian (valo)kuvataiteeseen - nyt vaan pitäisi miettiä onko koko kouluun meneminen ylipäätään mahdollista sijaintinsa puolesta. Lisäksi vietettiin meidän opinahjon taidelinjojen kevätnäyttelyn avajaisia, joissa meikäläisenkin lopputyö roikkuu. Ja tulipahan sitä päivällä haettua muutamat vauvanvaatteet kirppikseltä ultran kunniaksi.

Tämä päivä on ollut huikea - kaikkea muuta kuin 13. päivä perjantailta odottaisi. Mikäli siis on yhtään taikauskoinen. Ainoastaan pahoinvointi on kiusannut pitkin päivää ja kieltämättä nyt väsyttää, sillä avasin aamulla silmäni ekaa kertaa vähän jälkeen neljän, enkä kyennyt oikein täpinöissäni ja jännityksessäni enää nukkumaan.

12 kommenttia:

 1. Ihanaa että ultrassa oli kaikki hyvin! <3 Ja hahah toi vastaus, Fröbelin palikat :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja nyt toiselle on mennyt vähän paremmin jakeluun mistä on kyse ja ollaan juteltukin aiheesta ;)

   Poista
 2. ❤️❤️ Nauti!

  Ps. Turku on ihan hyvä paikka asua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän! Ja varmasti, ihastuin Turkuun viime keväänä :')

   Poista
 3. Ihanaa! Löysin sun blogisi vähän sattumalta ja ilahduin, koska mennään aika samoilla viikoilla. Voin täysin samaistua tuohon epävarmuuteen. Itse en tosin vielä nt-ultrankaan jälkeen ole täysin onnistunut uskaltamaan nauttimaan tästä. Mutta pikkuhiljaa...

  VastaaPoista
 4. Voi hah, kävin pitkästä aikaa sun blogia kattomassa, ja siis.... Meilläkin odotetaan marrasvauvaa. Jami ja Sinna on syntyny samana päivänä, ja nyt meni näin :'D kaikkea hyvää odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa haha ihanaa :D Onnea! Harmi, ettet pidä enää blogia. Kaikkea hyvää sinnekin.

   Poista