31.5.16

Suunnitelmia kesän varalle

idkuva

Mitäs kesäsuunnitelmia teillä on? Kysymys, joka tulee joka vuosi ihan puun takaa. Ei mitään ihmeellistä. Kuhan ollaan ja mennään. Ei ole tietoa koska mies pitää lomansa - sitten kun työmaa on saatu valmiiksi. Ei ole tietoa kuinka pitkään tämä on kotona, sillä jatko on ihan auki. Sitten kun uusi työmaa löytyy (eli tuskin nyt ainakaan viikkoa pidempään...). Onneksi on viikonloppuja.

En koskaan odota kesältä mitään suurta. Me ei liiemmin reissailla ulkomailla, vaan viihdytään kotimaan rajojen sisäpuolella, sillä kyllä täälläkin riittää tekemistä. Ehkä sitten kun lapsi (lapset) ovat isompia niin alkaa kaipaamaan jotain muutakin. Viime kesän suunnitelmista moni juttu jäi lopulta toteuttamatta ja voipi olla, että sama toistuu tälläkin kertaa. Vaihtoehtoja mihin suunnata on hyvä olla, jotta niistä voi sitten valita hetkeen sopivimman - tai olla valitsematta ja heittäytyä vain sohvalle.

Mutta näin hätäisesti mietittynä, mitä kaikkea tämän kesän listalta löytyykään?

- Hengailua lähes kodin vieressä sijaitsevassa Perhepuistossa ja Yli-Marolan kotieläinpihalla. Jälkimmäisessä käväistiinkin jo tällä viikolla.

- Käynti Heinolassa pitäen sisällään veljen moikkaamista tämän antiikkikaupalla, lintutarhavisiitin ja ehkä tutustumisen Harjupaviljongin vohvelikahvilaan.

- Tutustuminen Orimattilan kotieläinpuiston eläimiin. Paikka on tuttu omasta lapsuudestani, eikä mikään oikeastaan ole muuttunut näiden vuosien saatossa. Silti mesta on juuri sopiva 2,5-vuotiaalle ja mukava puolen päivän retkikohde - tai ainakin viime kesänä oli pojan ollessa vuotta nuorempi.

- Muumimaailma. Muumi-fanin äitinä tätä tuskin tarvitsee selittää. Matkaa Naantaliin on sen verran, että luvassa on luultavasti yhden yön reissu, jota tarvitsee hieman suunnitella erityisesti ajankohtansa puolesta.

- "Pieni" ajelu Iihin. Mies haluaisi kovasti kyläillä pappansa luona nyt kun matkassa on vain yksi lapsi. Katsotaan miten tämän loma sattuu.

- Korkeasaari-käynti. Viime kesällekin suunniteltu retki jäi toteuttamatta, mutta tänä kesänä pieni mies on sen verran isompi, että homma voisi olla järkevää toteuttaa. Ja kieltämättä olisi itsekin hauska nähdä eksoottisempiakin eläimiä hevosten ja lampaiden lisäksi.

- Satamakahveja, mansikoiden ja herneiden ostamista torilta, yön tai parin retkiä mummolaan, johon on ilmestynyt pieni uima-allas ja pappa on jopa rakentanut oman hiekkalaatikon, joka pitäisi päästä testaamaan, satunnaisia uimarantakäyntejä, kyläreissu mökille... Onhan noita.

Silti mä odotan malttamattomana syksyä, isompaa mahaa, kasvavaa perhettä ja uutta (vanhaa) arkea.

Kuvat viime kesältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti