28.6.16

Arjen vatsantäyttäjiä


Edellinen ruokapostaus on luettu sen verran monta kertaa, että ajattelin pysyä safka-aiheessa vielä hetkisen ja kuten aiemmin jo lupasin, esittelen muutaman ruuan, jota on tullut jo tällä viikolla syötyä.

Eilen illalla ruuanlaitto ei meinannut maistua mulle mitenkään, mutta koska kaapissa ei ollut mitään valmista oli pakko saada itsensä liikkeelle. Seisoin jääkaapin edessä ja tuijotin suhteellisen täysiä hyllyjä. No, ensin päätyivät pannulle kanat ja pikku hiljaa seuraan eksyivät punainen paprika, parsakaali, sipuli ja herkkusieni sekä täysjyvänuudelit. Mausteeksi mustapippuria, valkosipuli- ja paprikajauhetta, soijakastiketta, vähän chiliä ja hunajaa sekä loraus ruokakermaa. Ilman minkäänlaista ajatusta aloitettu ruuanlaitto päättyi yllättävän hyvin.

Tämän päivän lounassuunnitelmat olivat sen sijaan ennalta täysin selvät - kaalilaatikkoa varhaiskaalista! Näin 23-vuotiaana voin sanoa toipuneeni peruskoulumuistoista koskien kyseistä safkaa ja tajunneeni sen mahtavuuden. Onneksi meillä on myös lapsi, jolle kypsennetty (tai raaka) kaali ei ole inhokki. Meidän viimeisimmistä kaalilaatikkoversioista on uupunut kokonaan riisi ihan vaan siitä syystä, ettei sitä ole kaapista löytynyt. Muuten sapuska on tämän ohjeen mukaan valmistettua ja ihan koukuttavan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti