18.6.16

Kemikaalicocktail sikiölle? (eli asiaa hiusten värjäyksestä raskausaikana)


Hiusten värjäys ja raskaus. Aihe tuntuu jakavan mielipiteitä. Nettikeskusteluissa kirjoituksia löytyy laidasta laitaan. Osa jatkaa värjäilyjä aivan kuten ennenkin jopa muutaman viikon välein, osa pistää myrkkypurkit tauolle. Meikäläisen sanavalinnoista paistaa varmasti läpi tietynlainen suhtautuminen - pyrin välttämään värikäsittelyjä raskausaikana, mutta... Niin, MUTTA. Tiedättekö sen tunteen, kun juurikasvua on reilu viisi senttiä ja loppuosassa komeilee tuhatta eri sävyä? Erityisesti lyhyessä tukassa sävyjen kirjo korostuu todella. Yritin ja yritän olla tarttumatta väripurkkiin, mutta fiilis alkoi olla aika epätoivoinen ja lankesin.

 HUSin sivuilla todetaan seuraavasti: "Hiusvärit: Koko päähän laitettavat hiusvärit voivat imeytyä jonkin verran päänahan iholta, ja käyttöä tulisi pyrkiä välttämään tai sen tulisi olla satunnaista. Raidoituksessa väri ei ole juuri kosketuksessa ihoon, ja altistuminen jää siten vähäisemmäksi. Se onkin raskauden aikana kokovärjäystä suositeltavampi vaihtoehto."

Raskaana tai ei, hiusvärien jatkuva käyttö ei todellakaan liene terveellisimmästä päästä. Poikaa odottaessa kemikaalicocktail päätyi päähäni kahdesti ja samalla linjalla mennään tälläkin kertaa. Takavuosien vähintään kerta kuussa tahti on onneksi ollut muutenkin hiipumaan päin - edellinen värjäyskerta taisi olla joskus kevättalvella. No, yksi kerta on nyt käytetty ja toista pitkitetään niin kauan kuin mahdollista. Katsotaan sitten syksyllä jos tarve vaatii.

Raskausaikana hormonit saattavat myös tehdä tepposen, eikä värisävystä välttämättä tule toivotunlainen. Itse voin kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä pää näyttää juuri sille mille pitääkin ja olen enemmän kuin tyytyväinen punertavaan sävyyn. (Lopputulos näkyy edellisessä postauksessa.) Huh. Esikoisen odotusaikana liikuin nimittäin pitkään vahvasti vihertävällä tukalla, kun jokin ruskean sävyn tarttumisessa ei mennyt ihan nappiin...

Vaikka koitan ottaa rennosti raskauden kanssa, on mielestäni tärkeää käyttää sitä kuuluisaa maalaisjärkeä - puolin ja toisin. Turha kiihkoilu ei ole hyödyksi kenellekään, mutta fakta on, että meille myydään tuotteita, joiden haittavaikutuksista pidemmän päälle ei ole tietoa oli kyseessä sitten me itse tai sisällämme kasvava ihmisalku.

Värjäättekö hiuksianne? Kuinka usein? Entä vaikuttiko raskaus hiusten värjäykseen? 

2 kommenttia:

  1. Tiedätkö mä oon tätä samaa asiaa pohtinut, mutta tulin siihen tulokseen että enään on niin vähän aikaa että kyllä mä jaksan odottaa vauvan syntymään ja sen jälkeen värjätä. :)

    VastaaPoista
  2. Olen lokakuusta asti ollut värjäämättä. Kerran piti juurikin tuolla moussella vaahdottaa kirkkaampaa sävyä, mut sekin jäi. Lähinnä laiskuutta ja kiireestä, sillä vanhan värin ja oman väli ei ole huomiota kirkuva. Pikkuisen haaveilen kampaajalla käynnistä ja raidoista vielä keskikesää vasten, kun ensi viikolla jään äitiyslomalle. Nyt olisi aikaa ja satunnainen, ei päänahkaan asti tuleva väri tuskin on suurimman luokan synti. Eteenkin jos käsittely on ennemmin vaalentava kuin tumma :)

    VastaaPoista