11.7.16

Hankintalista


Tänään on rv21+0. Ehkä. Marraskuuhun tuntuu olevan vielä pitkä aika, mutta hiljalleen hankinnat alkavat nousta mieleen. Toisaalta tuntuu, että viime kuukaudet on menneet ohi ihan huomaamatta ja jos sama jatkuu, ollaan kohta jo loppusyksyssä. Onneksi suuri osa tavaroista löytyy esikoisen jäljiltä, mutta kaikenlaista pientä pitäisi kaupasta kotiin kantaa. Tällä kierroksella (kuten näennäisesti ekallakin) olen erittäin tietoinen, että kauppaan pääsee myös synnytyksen jälkeen. Meikäläisen mieleen on ikuisesti jäänyt rintapumpun metsästys sairaalasta kotiutuessani lapsen vielä ollessa teholla viikko synnytyksestä. Jospa vastaavaa ei tarvitsis kokea tällä kertaa.

Mutta, mitä meiltä sitten jo löytyy? 

- (Brio Two) pinnasänky (katsotaan kuinka paljon tätä tarvitaan tässä nykyisessä perhepetimeiningissä)
- patja ja peitto, muutama pussilakanasetti, lakanoita, kosteusalustoja
- (Brio Primo) turvakaukalo ja telakka (kunto tarkistettava, ostettu kyllä esikoiselle uutena)
- vaunut (myönnetään, että salaa haaveilen jostain hieman kätevimmistä mm. bussiliikkumiseen toisten jäädessä parvekevaunuiksi...mutta löytyy)
- matkarattaat, johon saa kaukalon kiinni tai no päälle (ovat edelleen esikoisella käytössä silloin tällöin)
- hoitoalusta
- harsoja
- lelukaari, leluja
- vaatteita
- ohuet puuvillahanskat
- pyllypyyhkeitä
- Manduca
- kantoliina
- peräti kaksi äitiyspakkauksen makuupussia (toinen esikoisella ollut miehen vanha vuodelta -91, toinen siilimakuupussi kirppikseltä)
- toppamakuupussi
- itkuhälytin
- vaunuverho
- tuttinauha
- vauvaöljyä
- rintapumppu
- kosteuspyyhkeitä (aina jemmassa)

Eli aika hyvällä mallilla ollaan. Seuraavat kuitenkin vielä tarvitaan (kröhöm, halutaan...haluan) ennen vauvan syntymää:

- talvihaalari (56cm, 62cm myös jemmaan jos sattuu silmään), tumput, tossut, pipo
- pieniä sukkia
- muutama 56cm body ja housut lisää
- muutama 56cm kokopuku päivä käyttöön & yöpukuja
- ainakin yksi pussilakanasetti lisää
- pari isoa pyyhettä (ja hei Muumeja ja esikoiselle mätsäävät!)
- reunapehmuste pinnasänkyyn
- amme
- sitteri
- muutama tutti varuiksi, ehkä myös pari tuttipulloa (Anti-colic, pyöreällä korkilla)
- vaippoja
- hiusharja
- esikoiselle seisomalauta
(-käytetyt tuplarattaat tarpeen vaatiessa veronpalautusrahoista)
- vauvakirja

Puuttuvat vaatteet löytynevät pääasiassa kirppikseltä sukkia, pipoa ja ehkä yöpukuja lukuun ottamatta. Pussilakanat meidän randomin kokoiseen peittoon täytyy hakea Jyskistä. Amme, hiusharja, vaipat ja tutit löytynevät perus Prisma-reissun yhteydessä, reunapehmuste netistä. Seisomalauta lastentarvikkeesta. Talkkia tuskin ostetaan jemmaan, kuten ei myöskään sinkkivoidetta (esikoisella ei tarvittu kertaakaan), niitä saa kaupasta tarvittaessa. Itselleni mulla on yhdet imetysliivit, liivinsuojuksia sekä maidonkerääjä.

Tätä listaa tuijottaessa olen enemmän kuin kiitollinen, että niin paljon tavaraa on ekan lapsen jäljiltä ja että lähellä on loistavia kirppiksiä... Huh. Vaikka kivaahan se ostelu joskus onkin - kuvassa Popin alelöydöt pikkuveikalle.

2 kommenttia:

  1. Upeat löydöt popista! Mietin vain, että kannattaako ostaa 56 haalari vai saman tien 62. Meillä marraskuussa ja tammikuussa syntyneillä meni 62 koon haalari/vauvapussi koko talven, eikä ollut aluksi ihan valtava, kuten äitiyspakkauksen haalari olisi ollut. Kuitenkin ne 56 koon vaatteet mahtuvat tosi lyhyen aikaa. Meillä on aika paljon vaatteita vauvalle ja monesti tulee harmiteltua, että eikö tätäkään ehtinyt tämän kauempaa pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tammikuussa syntynyt esikoinen ainakin hukkui pitkään myös 56cm kokoiseen haalariin vaikka olikin 52cm syntyessä. :D Riippuu toki merkistä. Mä tosiaan pyrin ostamaan suurimman osan (joitain merkki-ihanuuksia lukuun ottamatta) käytettynä niin ei harmita vaikka jäisikin käyttämättä.

      Poista