20.7.16

Joie Chrome Dlx -kokemuksia


Mainitsin pari postausta sitten, että haaveilen hankkivani meille bussi- ja kaupunkiystävällisemmät kiesit lähinnä tulevaa vauva-aikaa varten. No, viikonloppuna eksyin Kouvolassa Lastentarvikkeeseen ja iskin silmäni Joie-merkkisiin vaunuihin, joissa oli miellyttävä harmaa, kova koppa kiinni. Vaunut tuntuivat niin mukavilta ja kompakteilta isoihin yhdistelmiin verrattuna, etten saanut niitä mielestäni.

Seuraavana päivänä palattiin oman kaupungin liikkeeseen. Mulla oli mielessä kasa kysymyksiä ja halusin päästä testaamaan miltä rattaat tuntuvat käytännössä. Mielessä oli myös pieni haave siitä, että saataisiin pojalle uudet keskustarattaat, vaikka käyttö onkin nykyään vähentynyt, eikä meidän Emmaljungan Scooter 2.0:ssa sinänsä mitään vikaa olekaan. Ennen ostoa piti kuitenkin selvittää pari asiaa:

Saako rattaisiin kätevästi seisomalaudan? Saa, ainakin Bumprider istuu hyvin. Mahtuuko metrinen esikoinen ratasosan istuimeen? Mahtuu! Jalat toki roikkuvat, mutta naama menosuuntaan matkatessa edessä on tuki jaloille, joka takaa hyvän istuma-asennon. Meidän tyyppi on innostunut pitkään Scootereissa tarkkailijana matkattuaan istumaan nyt naama äitiin päin mikä onkin taannut hyviä juttuhetkiä, sekä rutkasti paremman viihtyvyyden rattaissa! Pystyykö iso taapero nukkumaan tarvittaessa päikkärit rattaissa? Ilmeisesti. Ekalla testikerralla tuleva isoveli veti reilun kokoisen kuomun eteen, luki uutta Tuomas Veturi -kirjaa auringolta suojassa ja nukahti vatsa täynnä jossain kohtaa 10 minuutin kotimatkalla... Seuraavana päivänä tämä vaati myös päästä rattaisiin unille eteisessä ja koisi siellä päälle tunnin.

Toimisivatko pienet etupyörät esim. lumessa? Tähän en osaa vielä vastata, mutta miksen ole tajunnut kääntyvien pyörien ketteryyttä aiemmin? Lukittuna pienehköt pyörät vaikuttavat toimivan ihan kätevästi myös esim. hiekkatiellä. Onko rattaat helppo kasata? On. Miten pieneen tilaan ne menevät kasattuna? Pieneen. Toki vaunukoppa vie tulevaisuudessa tilaa. Paljon systeemi painaa? Sopivasti, jaksan nostaa! Millainen liikkuvuus on? Hyvä. Meneekö selkänoja täysin makuulle ja miten? Menee ja neljään muuhun asentoon. Säätö on helppo tehdä ja tapahtuu selkänojan takana olevasta "kahvasta", mikä on musta huomattavasti kivempi ratkaisu kuin esim. Scootereissa.

Mä olen kaikkea muuta kuin vaunuasiantuntija. Eräässä Facebookin lastenvaunuihin keskittyvässä ryhmässä kyseiset rattaat ovat saaneet kritiikkiä ja kyllä mullakin olisi pari pientä juttua, jotka voisi korjata. Hinta kuitenkin ratkaisi - saatiin yhdistelmiä vastaava paketti hintaan 340 euroa, vaikka monessa yhteydessä näistä puhutaankin matkarattaina. Täydelliset rattaat eivät tosiaan ole. Työntöaisa tuntuu heppoiselta ja tälläiselle päälle 160cm pitkälle olisi kiva, jos sen saisi vielä hieman alemmas. Mä en myöskään näe rattaiden takaa ollenkaan mitä lapsi touhuaa tämän ollessa kasvot eteenpäin kyydissä.

Plussia on kuitenkin senkin edestä:
- käännettävä istuinosa (kevyt & super helppo kääntää!)
- saatavana vaunukoppa
- mahdollisuus kiinnittää Maxi-Cosin ja BeSafen kaukalo runkoon
- tilava tavarakori
- oikeasti kattava kuomu
- isot takapyörät
- kääntyvät eturenkaat
- asettuvat kokonsa puolesta täydellisesti bussiin ilman työntöaisan säätöä yms. sählinkiä
- 2v takuu

Näillä mennään ja uutuudenviehätys on niin mulla kuin pojalla ainakin suuri. Vaunukoppa odottaa meillä vielä paketissa tulevaa matkustajaa. Istuinpehmuste Petit Cherien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti