2.8.16

Äidin (lapsi)vapaapäivä


Harvinaista herkkua. Istun sängyssä kannettava sylissä ja seuraavat tunnit olen ihan omissa oloissani ennen kuin mies tulee töistä. (Tämä käy tosin ensin viemässä auton huoltoon ja mikäli laina-auto on yhtä jees kuin aiemmin vaadin päästä pienelle ajelulle.) Sitten saadaan olla vielä muutama hetki keskenämme ennen pojan kotoutumista Stadin mummilasta.

Mitä äidin vapaapäivään kuuluu? Aamu alkoi äitiysneuvolakäynnillä (josta kirjoittelen lisää myöhemmin), joka olikin pääsyy siihen, että pikkujätkä lähti viettämään päivää toisaalle. Neuvolasta suuntasin suoraan ruokakauppaan. Vaikka meillä muuten vältellään valmisruokia, eikä osteta sokeroituja tuotteita tekee tämän päivän ruokailut poikkeuksen lounaan ja välipalan osalta. Jos totta puhutaan himoitsen ihan törkeästi sipsejä, mutta hillitsin itseni ja päädyin nappaamaan "korvikkeeksi" valmiit tortillat ja rahkan. Illalla taas syödään miehen kanssa joko itse tehtyä pizzaa tai lohkoperunoita salsakastikkeella...

Neuvolasta saatu raskaustodistus motivoi mut hoitamaan Kela-asiat välittömästi kuntoon. Nyt on rahahakemukset ja äitiysavustuspaperit pistetty menemään. Miten helposti ja nopeasti kaiken pystyykän hoitamaan, kun 2,5v assistentti ei ole painamassa enteriä liian aikaisin...

Lapsivapaaseen päivään kuuluu valitettavasti myös siivoamista. Tarkoitus olisi saada kämppä kuntoon - hinkata wc ja kylpyhuone putipuhtaaksi, samoin pyyhkiä pölyt joka paikasta ja imuroida. Lisäksi tavoitteena on tyhjentää pienimmät vauvanvaatteet laatikoista kaappiin omalle paikalleen ihan vaan siitä syystä, että pysyn kirjoilla mitä kaikkea meiltä löytyykään ja mitä pitäisi vielä hankkia.

Kaiken edellä mainitun lisäksi aion hemmotella, vai pitäisikö sanoa huoltaa, itseni kuntoon. Hiusten väriä meinasin hieman fiksata sävyttävällä hoitoaineella ja ihokin pitäisi kuoria ja rasvata. Enköhän mä myös ota pienet päikkärit jossain välissä (heti kohta). Lisäksi haavelisin ehtiväni napsia jossain välissä myös masukuvia sekä kirjoittamaan muutaman tekstin jemmaan tänne blogin puolelle.

Mitä muiden äitien lapsivapaisiin päiviin kuuluu jos sellainen sattuu eteen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti