12.9.16

Rv30+0

idkuva

"Enää 10 viikkoa jäljellä! Oletkohan sinä yksi niistä, joihin äkkiä iskee aikapula?" sanoo Vau.fi raskausviikkovihkonen. Enpä taida olla. En, vaikka tällä kierroksella kaikki tuntuu lykkääntyvän pidemmälle kuin esikoisen kohdalla. Viime kerralla meillä taisi olla jo pinnasänkykin kasassa ja pedattuna näillä viikoilla ja vauvanvaatteet kaapissa pestynä. Kuteet odottavat edelleen pesua ja kaikki pikkujutut on edelleen hankkimatta. Samoin ne sisarusrattaat, joiden tarpeellisuus on tulevan isoveljen kanssa osoitettu viime aikoina. Tällä kertaa mä kuitenkin tajuan, että kauppaan pääsee ihan aikuisten oikeasti vauvan syntymän jälkeenkin.

Aika menee nopeasti ja saa mennäkin. Ne pienet sukat ja kynsisakset ehtii kyllä hankkia. Varmasti myös vaipat. Tämä odotus tuntuu niin rennolta, huomaamattomalta, että välillä miettii ehtiikö pää edes mukaan. Tajuaako sitä edes, että lapsia on kohta yhden sijasta kaksi ennen kuin se toinen on oikeasti siinä käsivarsilla? Miten sitä psyykkaisi itseään vauvan tuloon, kun kaikki aika menee arjen pyörittämiseen? Samalla tuntuu kuitenkin helpottavalta, ettei tokan kohdalla joudu vastaavaan raskaus- ja vauvakuplaan kuin ensimmäisellä kerralla, sillä elämässä on niin paljon muutakin, toistaiseksi akuutinpaa. 

Samanlaisia ajatuksia on ollut ajankulun suhteen esikoista odottaessa lokakuussa 2013: 
"Tiedän, tulee ihmeteltyä turhan paljon sitä mihin aika katoaa, mutta pakko taas todeta: Mihin tää aika on oikein mennyt? Uskomatonta, että ollaan jo tässä vaiheessa, 31. raskausviikko menossa. Kohta on jo marraskuu ja sitten se kauan odotettu joulukuu...

Kaikin puolin koko raskaus on mennyt paljon helpommin kuin kuvittelin (pitääkö koputtaa puuta?). Toki näitä vaivoja ehtii vielä tulla, mutta tähän asti on päästy helpolla, vaikkakin kieltämättä odotan sitä, että pystyn kävelemään ilman supisteluja ja kovempaan tahtiin kuin nykyistä etanavauhtia. Niin kauan kun mennään ilman särkyjä ja jomotuksia olen enemmän kuin tyytyväinen!"

Samoilla linjoilla ollaan tälläkin kertaa. (Ja hei, painoakin on tullut vain viitisen kiloa, vaikka näiden kuvien perusteella tilanne näyttää ihan muulle, hahah!) 

2 kommenttia:

  1. Mä sulan ku katon tota mahaa! Ja sua! Voi sä oot niin kaunis <3 aika menee hirmu nopeeta! Huh huh, pian hän on täällä <3

    VastaaPoista