2.9.16

Vauvat ei tule ulos kuin synnyttämällä


Mitä ajatuksia sulla onkaan tulevaa synnytystä koskien kun tuo edellinen kerta oli vähän raju? kysyi neuvolatäti viitaten pojan vaikeaan happivajeeseen ja pariin infektiodiagnoosiin, jotka siivittävät meidän alkutaivalta muutama vuosi sitten. Muutenhan synnytyksessä ei ollut tuolloinkaan mitään rajua - kaikki meni mallikkaasti pidemmän kaavan mukaan ja meikäläisen olo omasta infektiosta huolimatta oli super heti synnytyksen jälkeen (lukuun ottamatta sitä, etten pystynyt hormonihuuruissa nukkumaan viikkoon sairaalassa lähes ollenkaan...).

Viime aikoina mieleen on pakostikin noussut ajatus siitä, ettei vatsan asukas tule ulos muuta kuin synnyttämällä, ei vaikka tuleva isoveli kyseleekin viikottain koska pikkuveikka tulee leikkimään. Fiilikseni synnytystä kohtaan ovat onneksi kaikkea muuta kuin pelokkaat - vastaan on otettava se, mitä annetaan. Pelkääminen ei auta mitään. Mikäli vaikea syntymäasfyksia olisi jättänyt esikoiseen merkkejä esimerkiksi cp- tai kehitysvamman muodossa olisi ajatusmaailma varmasti ihan toinen. Olisin kauhuissani. Nyt voin vielä naiivistikin kuvitella, että kaikki menee varmasti hyvin tälläkin kertaa. Joohan. Ja toisaalta jos ei mene, niin me kyllä selvitään siitä. Pakko.

Itse asiassa odotan uutta synnytystä koko ajan enemmän ja enemmän innoissani. Haluan taas kokea sen sekopäisen tunneskaalan mitä siihen sisältyy, kerätä uusia muistoja ja tietysti ennen kaikkea saada oman pienen syliini - tapahtui se sitten heti tai vasta päivien päästä, vaikka yhtenä suurimpana haaveena onkin saada oma lapsi rinnalle heti syntymän jälkeen ja välttyä vauvateholta.

On toki pari muutakin asiaa, jotka aiheuttavat jo ennakkoon pientä tuskanhikeä. Ajatus sektioon joutumisesta on kaikkea muuta kuin mieltänostattava, eikä epparinkaan leikkaaminen mitään riemunkiljahduksia saa aikaan, kun viimeksi selvisi pintanaarmuilla ja parilla hassulla tikillä. Tärkeintä kuitenkin on, että meidän (niin lapsen kuin omankin) hyvinvoinnin eteen tehdään kaikki vaadittava.

Fiilikset on siis aika lailla hyvät ja tässä vaan odotellaan h-hetken lähestymistä.

2 kommenttia: