18.10.16

Äitiyslomalainen


36. raskausviikko. Tarve laittaa kaikki pienetkin jutut kuntoon. Äitiysloma. Vaikkei viimeisenä mainittu tuokaan kovin paljon muutosta meidän arkeen, on fiilis silti jännittynyt, sillä ainakin ollaan taas askel lähempänä perheen kasvamista.

Siinä missä ekaa lasta odottaessa pystyi näillä viikoilla lepäilemään, valmistautumaan rauhassa vauvan tuloon ja kokoamaan ajatuksia, menee tällä kertaa arki aika lailla tuon esikoisen ympärillä. Päikkärit on meillä historiaa, mutta onneksi illalla on mahdollisuus rojahtaa sohvalle suht ajoissa. Voin vaan huokaista helpotuksesta kuinka vähillä vaivoilla olen loppujen lopuksi päässyt tässä(kin) raskaudessa ja pystynyt tarjoamaan virikkeitä kohta kolmea vuotta lähestyvälle, vaikka esimerkiksi perhekerhon loppuleikeissä ei hirveästi tee enää mieli pomppia mukana. Toivotaan, että kaikki mahdolliset säryt pysyvät loppuun asti poissa, vaikka supistukset ovat pienen tauon jälkeen menneet astetta ilkeämpään suuntaan ja mukaan on mahtunut oikeasti kipeitä yksilöitä. Jospa tällä kertaa ei tarvitsisi odottaa viikolle 42... Eihän?

Kieltämättä nyt alkaa olla sellainen olo, että kaikki olisi kiva laittaa ja saada valmiiksi, vaikka kyseessä onkin enää ihan pikkujuttujen fiksausta, jotka ihan hyvin voisi hoitaa vasta vauvan synnyttyäkin. Tänään mies kävi noukkimassa paketin, joka piti sisällään muun muassa tuplien sadesuojan, sitterin ja hoitolaukun, joita kaikkia ilman olisi varmasti alkuun pärjännyt, mutta joiden olemassaolo silti tuo meikäläiselle jonkinasteista rauhaa, kun tietää, että kaikki on järjestyksessä. (Ja paljastui siitä paketista muitakin kivoja juttuja!) Jonkinlaista vauvantarvikepostaustakin voisi nyt siis väsäillä, sillä kaikki on hommattu. Paitsi se seisomalauta, jolla ei nyt liene mikään kiire.

Mahakuvat viime viikonlopulta. Siinä se vaan kasvaa.

4 kommenttia: