6.10.16

Meidän (super edulliset) tuplat


Edullisuudella en viittaa nyt pelkästään siihen, että tuleva kahden pojan pappa osti nämä tyttärelleen joululahjaksi. Heh. "Onhan ne aika siniset", ajattelin nähdessäni Pikku Piian tuplarattaat ekaa kertaa. Tuolloin olin jo silti valmis heittämään kiesit auton takakonttiin, mutta mies toppuutteli tarvitaanko me edes noita -ajatuksillaan. Eikä autoon olisi toisaalta sillä kertaa mahtunutkaan.

On kuitenkin selvää, että tarvitaan. Ei usein, mutta yksin jälkikasvun kanssa liikkuessani tulee takuulla tilanteita, joilloin molemmat lapsoset tarvitsevat istumapaikan. Niin paljon kun rakastan shoppailua ja kaupoissa kiertelyä alkoi tuplakärryjen etsiminen kuitenkin jo aiheuttamaan turhaa päänvaivaa. Mistä löytää aikuisten oikeasti halvat menopelit, johon pitkä esikoinenkin mahtuisi toppakuteissa ilman, että rattaiden leveys olisi päätä huimaava? Koska tuleva isoveli alkaa lähentelemään kolmea ikävuotta olisi käyttöikä suhteellisen lyhyt, sillä kotoa tulee myös löytymään vaunut+seisomalauta -yhdistelmä, samoin erilaisia kantovälineitä nuorimmaiselle, joka mahdollistaisi isomman olemisen yksittäisissä rattaissa tarvittaessa. Siispä tuntui ihan hullulta pistää tuhatta euroa (tai edes monia satoja) tupliin.

Hinnan lisäksi kieseille oli muutamia muitakin kriteerejä. Talvea vasten isot pyörät olivat ehdottomat ja mieluiten kääntyvillä eturenkailla. Oli turha hankkia matkaratastyyppistä ratkaisua (vaikka ne edullisempia olivatkin), jolloin olisi ainoastaan päässyt kiroamaan hankien keskelle. Rattaiden piti tietysti olla muutenkin mukavat työntää. Vaikka mä menen monesti ulkonäkö edeltä hankintojen kanssa oli tällä kertaa toisin. Siinä kohtaa kun hintalapussa komeilee kaksinumeroinen (!) luku liikkeestä ostettuna (plus vauvan kopan hinta), leveys on sitä luokkaa, että sillä mahtuu kevyesti ovista ja pyörät reilut olin myyty. Vaikka ne olivatkin vähän siniset. Rattaisiin kuuluu myös paksu jalkapeite, takana on kätevät taskut, päällä iso kurkistusluukku ja alla kahteen osaan jaettu, tilava tavarakori. Ei hullumpaa.

Nyt nekin on sitten sadesuojaa lukuun ottamatta hankittu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti