11.10.16

Raskausajan mieliteot


Ei mulla ole mitään mielitekoja. "Eipä!" vastasi mies. "Mä en ainakaan suostu enää kertaakaan syömään kaalilaatikkoa!"

Okei, raskausaika on pitänyt sisällään jaksoja, jolloin meikäläisen on pakonomaisesti tehnyt mieli tiettyjä ruokia. Ei mitään juustoa jätskin kanssa -hommeleita, vaan tiettyjä perussafkoja, joita muuten ei kyllä tule syötyä yhtä innokkaasti.

1. Kaalilaatikko 
Hei, kelle nyt ei maistuisi kyseinen sapuska kaksi kertaa viikossa! Ensin ruoka ei kelvannut enää lapselle ja lopulta mies huomautti, että jos eväsrasiasta löytyy vielä kerrankin kaalia niin täytyy vissiin käydä kaupan einesosastolla ennen töihin menoa.

2. Riisipuuro
Voimassaoleva pakkomielle on punaiseen maitoon keitetty riisipuuro. Voiko parempaa olla? Vähän sokeria vielä päälle niin nam.

3. Vesimeloni
Kesällä meiltä löytyi koko ajan vesimelonia, josta söin vähintään 1/3 kerrallaan... Innostus loppui kuitenkin kuin seinään, eikä hedelmä meinaa nykyään upota millään.

4. Kippari-juusto
Kyseinen juusto on ollut mun herkkua pidempään, mutta ennen ei ole kyllä tullut syötyä sitä pelkästään suoraan rasiasta leivän teon lomassa. Paahtoleipä, pari siivua Kipparia ja kurkkua = parasta.

5. Irtokarkit
Tämä on tuorein pakkomielle, josta yritän päästä aktiivisesti eroon. Irtareita on tullut ostettua raskausaikana nyt ehkä neljästi, mutta karkkihammasta kolottaa kyllä enemmän ja enemmän...

Katotaan mitä näihin tuleviin viikkoihin vielä mahtuu. Mitä ruokamielitekoja muilta on löytynyt raskausaikana? 

2 kommenttia:

  1. Mulla oli aivan järjetön himo salmiakkiin! Neuvolassakin antoivat siunauksen tälle herkulle vaikka ei yleensä raskausaikana suositellakkaan kun mulla oli joka kerta niin matalat verenpaineet.. Sitten oli appelsiinit ja hapankorput maksamakkaralla (oliko muuten niin että sitäkin pitäisi välttää??) sekä suolakurkulla :D

    Heh ja irttarit on kyllä aina ollut mulle pakkomielle! On raskaana tai ei :)

    VastaaPoista
  2. Hk-lenkki, Suolakurkut ja Sitruunajäätelö :D Ja kaikki kolme ovat sellaisia mitä en syö koskaan muuten :D http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista