14.11.16

Rv39+0 - Viimeinen raskauspostaus?

idkuva

Iik, synnytys voi käynnistyä millä hetkellä hyvänsä vs. Tää muksu ei tule täältä ikinä ulos. Noihin kahteen lauseeseen taitaa aika hyvin kiteytyä raskausajan lopun fiilikset. Yhtä aikaa olla niin lähellä, mutta niin kaukana. Pystyisipä joku kertomaan tälläiselle kontrollifriikille kärsimättömälle milloin nuorin herra T päättää jättää yksiönsä.

Raskauden vikoja viikkoja on niin ikään varjostanut meikäläisen on/off -flunssa, joka päätti oikein villiintyä tarvottuani lumisateessa neuvolaan. Pidempään jatkuneen nenän tukkoisuuden lisäksi loppuviikosta lähti ääni ja koko perheen öitä on varjostanut mun kumea yskäni, joka on paikoin pakottanut siirtymään sohvalle. Tällä hetkellä tuntuu, että kurkku alkaisi olla jo paremmassa kunnossa ja rööritkin auki eli voiton puolelle taidettiin päästä. Perjantai-iltana ehdin jo miettiä, ettei siinä kunnossa synnyttämisestä tulisi yhtään mitään kun henki ei tunnu kulkevan edes levossa. 

Raskausrintamalla kaikki sujuu muuten mallikkaasti. Arvot edelleen hyvät, painoa tullut +9kg, ei turvotuksia tai muita riesoja. Supistukset muuttuvat koko ajan "tiukemmiksi", mutta mistään kivuista tai säryistä en ole kärsinyt jos ei yksittäisiä alakerran vihlaisuja silloin tällöin lasketa. Tästä huolimatta aletaan olla siinä pisteessä, että isosta vatsakummusta luopuminen ei haittaisi yhtään ja muumiolo alkaa olla aika nähty. Etenkin ruokailujen jälkeen olo on sen verran pinkeä, että mielellään katselisi jälkikasvuaan vatsanahan toisella puolella ja ruokahalu onkin vähentynyt selvästi (ja herkkuhimoille käynyt juuri päinvastoin...). 

Mikäli mitään ei tapahdu tämän viikon aikana kontrolloidaan vauvan kokoa laskettuna aikana. Mikäli kaikki on tuolloinkin kunnossa, eikä pieni ole liian suuri jäädään vaan venailemaan. Vielä viime viikolla jaksoin uskoa, että kyllähän tuo pikkujätti tulee ulos hyvissä ajoin ennen laskettua, mutta saapi nähdä. Tuntemattomia ovat vatsa-asukkien tiet. Äiti alkaa kuitenkin olla jo ihan hemmetin kärsimätön.

*imetyskoru saatu Raskauskeiju.filtä

1 kommentti:

  1. Kääk, oot jo niin pitkällä. Kohta pieni on jo masun toisella puolella.♥ Tsemppiä loppuodotukseen.

    VastaaPoista