18.11.16

Sairaalakassissa


Meikäläisen sairaalakassi on jokusen aikaa lojunut vaatekaapin pohjalla puolinaisena. Kätevänkokoiseen Niken kassiin sopii juuri kaikki tarpeellinen. Samainen laukku hoiti sairaalakassin virkaa myös esikoisen syntyessä, joskin silloin viikon hoitojakso pakotti kantamaan tarpeen mukaan lisää tavaraa osastolle. Mutta mitä laukku pitääkään sisällään tällä erää?

1. Hygieniatarvikkeet

Meikkipussi, jonka sisältä löytyy Tigerin matkakokoisiin purkkeihin pakattuina kasvojenpesuainetta, shampoota ja suihkusaippuaa. Lisäksi löytyy kasvojen kosteusvoide, huulirasva ja deodoranttia sekä tietysti hammasharja ja -tahna. On mukana myös pari pinniä ja kampa.

2. Omat kotiutumisvaatteet
Mukana on kahdet kollarit, pari lötköä t-paitaa (imetyspaitoja) sekä pari hupparia. Kaksi eri kokonaisuutta siksi jos toinen sattuu likaantumaan jo ennen ulospääsyä tai jos tulee tarve ja halu hengata sairaalassa omissa kuteissa. Lisäksi tietysti sukat, parit supermukavat alkkarit sekä alustoppi/imetysliivit.

3. Villasukat
Nää on mainittava erikseen. Muutama villasukkapari on ehdoton ja niissä aion hengata niin synnyttäessä kuin osastolla. Kotoisaa.

4. Kännykkä, laturi, kuulokkeet
Älypuhelin lisätarvikkeineen nyt on mukana joka paikassa.

5. Järjestelmäkamera
Ilman järkkäriä ei vaan voi kokea elämää mullistavia juttuja. Olen jo paristi nähnyt painajaisia, joissa kamera on mukana, mutta kesken synnytyksen tajuan, että akku on loppu. Haha.

6. Oma myssy vauvalle
Vauvan kotiutumisvaatteet on pakattu hoitolaukkuun, jonka nappaan autoon tai sitten iskä saa tuoda sen mukanaan tullessaan meitä noutamaan, mutta oma pieni Metsolan myssy on pakattu vauvalle mukaan jo sairaalakassiin. (Esittelen toisessa postauksessa pienen kotiutumisvaatteet!)

7. Liivinsuojat, parit megasiteet, nenäliinoja
Näitä saa varmasti sairaalasta, mutta lisäsin laukkuunkin ihan vaan siksi, että olisi esim. kotimatkallakin käden ulottuvilla.

8. Lompakko ja neuvolakortti
Nämä lienee selvät.

9. Vesipullo
Evästä ei ole sen kummemmin tulossa matkaan (ellei jokunen banaani satu mukaan), mutta juomapullo on ehdoton. Huutelen sitten fiiliksen mukaan mitä syömistä mulle on kannettava.

Siinä lienee kaikki. Toivottavasti näillä pärjää, eikä sairaalassa tarvitse viettää kovinkaan kauaa.

2 kommenttia:

  1. Omat sukat ja vesipullo olivat ehdottomasti parasta, mitä tajusin pakata sairaalakassiin! Irtokarkit mies toi sitten tullessaan ;) Voimia loppumetreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pelasikin tarjoilu synnärillä paremmin kuin odotin ja ruoka oli sen verran hyvää ja annokset kookkaita, etten herkkuja tarvinnutkaan tällä kertaa :D

      Poista