23.12.16

Missä lahjat?


Jouluvalmistelut, mitä ne on? Eilen, toissaöisten päälle kymmenen herätyksen jälkeen, halusin kirota koko joulun maanrakoon. Hemmetti, ostetaan ne laatikot valmiina ja ollaan siivoamatta, ei tästä mitään tule. No, tänään parempien yöunien jälkeen olikin eri ääni kellossa. Jääkaapissa nököttää tekemäni bataatti- ja perunalaatikko, porkkanalaatikko valmistuu huomenna sillä tänään päivällä kaapista löytyi vain kaksi pienen pientä porkkanaa, eikä niillä olisi pitkälle pötkinyt. Kotikin on jo ok kunnossa, tavarat suurin piirtein paikoillaan ja imurointi tehtynä.

Lahjahankinnat menivät vähän vituralleen tänä vuonna. Jollyroomin järjestelmäsekoilujen takia pojan joulu- ja synttärilahjat päätyivät Jyväskylään ja miehen paketti kotiinkuljetuksella odottaa noutajaansa postin jakelukeskuksessa, johon autottoman on mahdotonta päästä. No, sovittiin että Pitkäletti hakee lahjansa pyhien jälkeen. Että hyvää joulua vaan! Onneksi isoveikalle on ihan kiitettävästi paketteja mummoilta ja kummeilta ja mies nappasi kauppareissulta tälle vielä uudet tussit ja tarrakirjan. Jospa tämän paketti löytäisi oikeaan osoitteeseen tammikuisiin synttäreihin mennessä.

Tärkeintä joulussa on kuitenkin yhdessäolo. Se, että on toinenkin syli jossa vauva saa nukkua, toinenkin joka ehtii huomioimaan esikoista. Joulun aikaan miehen herätyskello ei soikaan klo 4.15, eikä tätä odoteta kotiin yhtä aikaa Pikku Kakkosen kanssa. Aatto ja joulupäivä ollaan pääsääntöisesti keskenämme, pienen perheen voimin. Syödään, saunotaan ja tuijotetaan lastenohjelmia. Leikitään, avataan paketit (ne jotka ovat meille löytäneet...) ja levätään.

Valmistuneiden laatikoiden myötä mullekin nousi viimein joulufiilis ja hyvä olo, kun saa jotain itselle merkityksellistä aikaiseksi, olkoonkin se sitten vain pari hassua jouluruokaa. Ja muistuttaahan tuo meidän hieman muutoissa kärsinyt muovikuusi, että huomenna on joku astetta erikoisempi päivä.

Hyvää joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti