15.12.16

"Onko tossa nimessä kirjoitusvirhe?"


Aloitettiin tulevan pienen nimen pohtiminen tosissaan raskauden puolenvälin tienoilla. Tai no myönnetään, mä aloitin. Mies ei moisesta stressannut vielä siinä kohtaa. Siinä missä esikoisen nimi oli pohtimatta varma heti, on kakkosen kohdalla päätös aiheuttanut enemmän päänvaivaa. Tytöllehän mulla olisi ollut meille molemmille vanhemmille kelpaava nimi valmiina, mutta tieto toisen pojan saapumisesta sekoitti pakkaa.

Nimipohdinnan ensimetreillä kriteerit eivät olleet oikein selvillä. Nimen ei tarvinnut alkaa samalla kirjaimella kuin esikoisen, mutta jotain yhdistäviä tekijöitä piti olla isoveljen Jamiel-nimen kanssa (joka tosin on kaikille aina kerhotädeistä lähtien pelkkä Jami). Kännykkäni muistiinpanoihin eksyivät muun muassa vaihtoehdot Jooa, Jeemi ja Eliel. Mikään ei kuitenkaan tuntunut oikealle tai kelvannut miehelle mikäli itse olisin ollut valmis nimen pojalleni antamaan.

Sitten vastaan tuli eräs etunimi, joka kolahti. Palaset loksahtivat kohdalleen: 1) Se ei ole yleinen (itse asiassa nimeä on annettu viime vuosina vain kymmenelle), 2) Se päättyy sopivasti samaan kirjaimeen jolla tuleva toinen perintönimi alkaa, 3) harvinaisuudestaan huolimatta nimi on helppo lausua ja kuulostaa suomalaiselta ja 4) nimi alkaa J:llä kuten esikoisenkin. Lisäksi pikkutyyppi, meidän oma tonttu-ukko sattuu olemaan juuri oikean näköinen kantamaan kyseistä etunimeä.

Valitsemaamme nimeen liittyy kuitenkin riskejä. Joku saattaa luulla kirjoitusasussa olevan virheen, sillä toinen paljon yleisempi nimi löytyy vain yhden kirjaimen erolla. Kavereille vitsailinkin pikkuveikan ankeasta koulutaipaleesta, kun jokaisella opettajalla lukee papereissaan väärää tietoa. Toivottavasti ei! Näistä skenaarioista huolimatta kyseinen nimi vaan sattuu olemaan täydellinen tuolle minille.

Haluaako joku heittää arvauksen miksi meidän pikkuveikkaa tullaan kutsumaan? Eli nimi alkaa J:llä, on harvinainen, mutta kuulostaa suomalaiselta. Ja paljastettakoon, että viimeinen kirjain on A.

Oikea vastaus kerrotaan ainakin Instagramin puolella sunnuntaina, kun meidän nimenjulkkarijuhlallisuudet ovat onnellisesti takanapäin.

6 kommenttia:

  1. Mikä vika on normaaleissa nimissä? Miksi pitää aina "uniikki lumihiutale"? Tajuatteko kuinka naurettavalta noi Joaat ja muut kuulostaa?

    VastaaPoista
  2. Mä en kyllä yhtään osaa arvailla mutta mielenkiinnolla odotan nimen julkistamista :D Jona tuli tosin mullekin ekana mieleen, sitä oli tossa ylempänä joku muukin näemmä arvaillut :)

    VastaaPoista