9.12.16

Sananen raskaudesta ja synnytyksestä palautumisesta


Kun katson peiliin, en uskoisi olleeni pari viikkoa sitten raskaana. Saako näin sanoa? Ei sillä, että olisin jossain huippukunnossa, vaan siinä mielessä, että peilissä näkyvä vartalo on se oma vanha.

Ei, vatsasta ei löydy punaisenaan hohtavia raskausarpia, paino on kiitos imetyksen ja kahden lapsen aiheuttaman kiireen jo alle lähtöpainossa, kun yhdeksän raskauden aikana tullutta kiloa ovat karisseet viime päivinä. Vatsanahkakin on jo kivasti palautunut, vaikkei samanlainen kuin silloin kuustoista kesäisenä. Vaikka ulkonäkö onkin toisaalta sivuseikka, on mieltänostattavaa tuntea ulkomuotonsa hyväksi ilman suurempaa vaivannäköä ja ehkäpä tämä kannustaa jonkinasteiseen treenaamiseenkin... Sitten joskus.

Muiltakin osin palautuminen on ollut nopeaa - luojan kiitos. Turvotus, pienetkin haavat ja nirhaumat tiedätte kyllä missä ovat kaikkea muuta kuin ihania. Ja kun muistaa mitä kaikkea olisi voinut sattua eteen saa olla todella kiitollinen kuinka pienillä vahingoilla ja ilman tikkejä saikaan lapsen ulos.

Myös mielialojen osalta voi tuulettaa (ja koputtaa samalla puuta että sama meininki jatkuu). Muutamaa itkua lukuun ottamatta fiilis on ollut todella hyvä, vaikka toki joinain iltoina on väsy painanut ja hermot ovat olleet koetuksella, kun yrittää pyörittää huushollia vauva sylissä. Hormonit ovat pysyneet aika hyvin aisoissa. Vähän pitäisi oppia relaamaan kotitöiden osalta ja esikoisen "iltavillit" saavat välillä veren kiehumaan, mutta muuten... Okei, eilen tuli kyllä korotettua miehelle ääntä aikas tyhmästä jutusta.

Kuka muistaa 2013 lähteneen Beautiful body -haasteen? Kuvissa olkoon meikäläisen versio kahden muksun jäljiltä, kun toisen synnytyksestä on aikaa 17 päivää. Vartalo, ei todellakaan täydellinen, mutta mun oma ja ihan jees.

1 kommentti:

  1. Vielä kun kasvatat pitkän luomutukan niin on hyvä! Vanha väri pois leikkaamalla. Itsellä jo yli neljä vuotta aikaa edellistä väristä. Kaunis keskiruskea kiiltävä pitkä tukka on kasvanut. Ei ole pitkä 3v imetyskään kiusannut. Vaikka on hiukset luonnon tilassa, silti on sävyvaihtelua. Leikkaan itse osittain. Takaa annan siskon tai äidin tasoittaa. Ainut miinus on että tukkaa saa olla letittämässä usein. Esim yöllä kivempi hiukset letillä kuin auki ja takussa.

    Äitivartalon voi saada muodottomaksi myöhemminkin. Eli tarkkana oltava. Kalenteriin kun merkkaa kerran kuussa painon pysyy mitat muistissa.

    VastaaPoista