8.12.16

Voi Joie minkä teit


Halvalla ei saa hyvää. Piste ja kettuuntunut naama. Haaveilin uusista vaunuista. Halusin kauniit, pienet ja kätevät yhdistelmät, joilla mahtuisi julkisiin, jotka saisi kätevästi kasaan ja joilla kuitenkin pääsisi eteenpäin. Elokuussa esittelin meidän hankkimat Joie Chrome DLX -kiesit ja olin onneni kukkuloilla, enkä malttanut odottaa vauvan syntymää. Instagram-seuraajat tietävätkin, että vaunut pääsivät kopan kanssa testiin viime viikolla (ratasosa olikin käytössä jo loppukesällä ollen ihan jees)... No arvatkaas mitä - en tykkää yhtään!

Luminen, epätasainen maa, heiluva ja huterasti kiinni oleva koppa ja pienet eturenkaat = todella huono yhdistelmä. Se keveys, mitä kesällä arvosti tuntuu talvikäytössä mahdottomalle. Muovisuus ärsyttää ja jostain syystä koppa keikkuu ees taas vaikka mukana on vaan neljää kiloa lähestyvä pikkujässikkä. Ei tulisi kysymykseenkään, että laittaisin yhdeksän kiloisen kyytiin, vaikka senkin kokoisen pitäisi pärjätä messissä. Ja kun kiesien pitäisi toimia vielä sen seisomalaudankin kanssa, eivätkä nämä liiku mihinkään ilmankaan. Ei voi siis sanoa muuta kuin vaihtoon.

Arvatkaapa harmittaako, etenkin kun meillä oli jo ne punaiset Briot, jotka halusin vaihtaa keveämpiin ja pienempiin. No, virheistä oppii ja kolmas kerta toden sanoo vai mitä. Tällä hetkellä eteisessä nököttää mustavalkoiset Emmaljungan City Crossit. Kiitos Tori.fi, pelastit nahkani! Huomenna päästään koeajolle.

Yhteenveto Joieista: ratasosan kanssa kätevät kesäkärryt niin pienemmälle kuin isommalle etenkin kaupunkikäyttöön. Talvikäytössä mahdottomat. Koppa kivan kokoinen ja helppo irrottaa, mutta samalla hutera, eikä toisaalta palvele kovinkaan pitkään.

Liputan siis edelleen vanhojen kunnon Briojen ja Emmaljungien puolesta, joita onneksi saa käytettynä kivaan hintaan (ja tarvittaessa sopivat vaunut löytyivät päivässä melkeinpä anopin naapurista, joka ystävällisesti ne nouti!).

Onko muille sattunut eteen rattaita tai vaunuja, jotka on suosiolla pistetty eteenpäin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti