26.1.17

Imetysvaatteet - kakkosvaiheen mammakuteet


Koko raskausajan sitä odotti, että mahtuu omiin vaatteisiinsa. No, toki ne istuivat vauvan synnyttyä, mutta vastaan tuli toinen pulma. Aikamoinen shokki olikin, kun tajusi, ettei vanhoissa kuteissa oikein imetetä. Ei ainakaan mitenkään kätevästi. Kun on ennen suosinut lähes pelkästään umpinaisia kollari- ja villapaitoja näytti kaappi aika lohduttomalta vauvan ruokinnan kannalta.

Entistä lohduttomampi fiilis tuli, kun lähdin etsimään imetysvaatteita. Täkäläinen tarjonta tuntui huonolta, omaa kokoa ei meinannut löytyä millään, eikä ainakaan oman näköisiä vaatekappaleita. Nettiselailun jälkeen törmäsin onneksi Mammas.fi -kauppaan, jonka monipuolinen valikoima toi hymyn huulille. Erityisesti mekkojen ja tunikoiden osalta valinnanvaraa tuntui olevan paljon moneen muuhun mestaan verrattuna.

Minkälainen sitten on hyvä imetysvaate? Mielestäni ensisijaista on käytännöllisyys - se, että tissivarustuksen saa lapsen tarjolle nopeasti ja kätevästi ilman turhan vilauttamisen pelkoa. Vartalotyypistä riippuen erilaiset ja eri malliset ratkaisut toimivat varmasti joillain toisia paremmin. Toisena tulee ehdottomasti mukavuus - vaatteen täytyy tuntua hyvältä päällä. Lisäksi kuteiden täytyy istua omaan makuun ja tyyliin. Vaikka jonkun mielestä imetysaika saattaa pitkällä tähtäimellä olla lyhyt (tapauksesta riippuen), on mulle ainakin tärkeää tuntea näyttävänsä omalle itselleen. Plussaa on myös se, ettei vaate huuda heti ensitapaamisella olevansa äitiyskamaa, vaan että esimerkiksi mekkoja voi käyttää myös imetyksen loppumisen jälkeen.

Omat lempparini Mammas.fi:n valikoimasta ovat ehdottomasti Mamaliciouksen Aina Lia- ja Cozy-mekot, joita onkin tullut pidettyä ahkerasti.

*yhteistyö, mekot saatu

2 kommenttia:

  1. Mulla oli ensimmäisen kanssa vaan kahdet imetysliivit, muuten käytin omia vanhoja vaatteita. Nyt toisen kanssa ostettiin mulle 2 imetys paitaa ja parit liivit lisää. Luonnoölisesti noi paidat ei oo joka päivä käytössä, välillä käytän niitä samoja toppi&paita yhdistelmiä mitä tytönki kanssa ja ihmettelen miten mie selvisin koko 1v2kk ilman imetyspaitoja! Varsinki sillon ku soseet ei vielä ollu kuvioissa niin imetyspaidat oli kyllä ihan parhautta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Imetyspaidat on kyllä tosi käteviä. Mulla on tällä hetkellä ehkä liiaksikin mekkoja eikä muutama peruspaita ja liivit lisää olisi yhtään hullumpi investointi :D

      Poista